ZAOKRET GLUMICE

‘Luksuznu vilu sam zamijenila kućom od konjske balege, nitko me nije posjetio tri godine!‘

‘Mogla bih napisati knjigu o svojih prvih 10 godina u Hollywoodu koja bi prestrašila ljude. Bilo je grozno, nisam bila sretna‘, rekla je Rhona Mitra

Rhona Mitra

 Profimedia/

Rhona Natasha Mitra, 46-godišnja britanska glumica i manekenka poznata po ulogama u serijama Pravda za sve i Bostonsko pravo te filmovima Uhvatite Cartera i Šminkerica sa sela, otkrila je da su joj holivudski slava i glamur dojadili kada joj je 2012. dijagnosticirana jedna autoimuna bolesti te da je zbog toga 2017. kupila otprilike 1600 kvadratnih kilometara veliku zapuštenu farmu u Urugvaju na kojoj danas živi, piše Daily Mail.

Mitra je tijekom gostovanja u emisiji Ben Fogle: Novi životi u divljini televizijske postaje Channel 5 rekla da danas dane provodi spašavajući konje i druge životinje te da svoj sadašnji život ne bi mijenjala za nijedan drugi iako se lokalnim stanovništvom ne uspijeva uvijek pronaći zajednički jezik. Čak štoviše, lokalci su je orobili i prijetili joj.

Britanka je imala teško djetinjstvo i u školi joj nije išlo. Majka joj je bila ovisnica o alkoholu koju je većinom viđala u bolnicama ili u krevetu kod kuće, a otac kirurg koji je više ganjao karijeru, a manje brinuo o njoj. Mitra je u Hollywood otišla kada je imala 21 godinu. "Mogla bih napisati knjigu o svojih prvih 10 godina tamo koja bi prestrašila ljude. Bilo je grozno, nisam bila sretna. Ostala sam jer je bilo opijajuće. Uživala sam u nekim dijelovima, ali sam se osjećala kao slijepi putnik na Titanicu", rekla je glumica te dodala da se osjećala kao "prevarantica" jer se pravila da je netko drugi da bi se probila kao glumica. "Da ste me vidjeli prije par godina, bila sam...", ustvrdila je Mitra, ali nije uspjela dovršiti rečenicu.

image

Rhona Mitra

NASH/BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia

Kad je oboljela, mozak joj je natekao i teško je govorila i pamtila stvari. Unatoč tome, nastavila je raditi. Međutim, rekla je da je bila očajna. "Nisam mogla zapamtiti replike, nisam se mogla ničega prisjetiti. Došla bi na posao i odradila svoje, a poslije bi se kod kuće onesvijestila. I tako u krug", rekla je Mitra. "To me zaista pogodilo. Nisam nikome mogla reći što mi je jer nisam znala što mi je, a ni liječnici nisu znali."

Oporavljala se, kaže, dvije godine. "Terapija je bila agresivna. Živjela sam u kolibi, a liječila se hranom, biljkama i životinjama", rekla je glumica te dodala da je tijekom oporavka preselila u urugvajska brda. "Počela sam raditi s konjima i jednom ženom koja me podučila somatskoj terapiji. U meni se nešto tijekom te dvije godine promijenilo. Nisam to mogla kontrolirati, ali me tjeralo prema nečemu. Nije bilo ugodno, nije mi to bilo poznato, ali sam znala da se ne mogu vratiti onome što je bilo prije. Međutim, nisam znala što me čeka", ustvrdila je Mitra.

Kuću u kalifornijskom mjestu Venice Beach koja je gledala na parkiralište puno automobila zamijenila je kućom od konjske balege koju je napravila sama. "Život u Urugvaju mi je pomogao da se sjetim tko sam i što sam. Ni ne znate koliko ste toga zaboravili dok se ne počnete prisjećati", rekla je Britanka.

Mitra živi sama, nema partnera, a ni djecu. To joj je, kaže, omogućilo da se više brine za sebe. "To je nužno jer je ovdje opasno", rekla je glumica te dodala: "Ozlijedila sam se par puta. Par sam puta skoro poginula. Nije mi to potrebno, nije to stvar adrenalina. Ne pokušavam ništa dokazati. Živa sam i to me testira."

Britanka je rekla da se nekoliko godina navikavala na uvjete na svojoj farmi u Urugvaju. Nisu sve lekcije koje je naučila bile ugodne. Primjerice, otkrila je da urugvajska varijanta otrovnog bršljana može biti prilično neugodna. "Dugo to nisam znala. Ako se počešete tamo gdje vas biljka dotakne, osip se počne širiti po vašem tijelu. Stigao mi je jednom do očiju. Nisam znala što trebam raditi. Ta je lekcija bila teška", rekla je Mitra.

Glumica je rekla da je tijekom posljednje tri godine nitko nije posjetio osim par susjeda te da život u divljini Urugvaja zna biti opasan. Dok je jednom jahala konja između dvije rijeke, ovaj ju je skupa sa sedlom zbacio s leđa. Mitra je u toj nesreći zadobila poveću porezotinu na licu, a morala se svojski potruditi da svoju glavu i sedlo zadrži iznad vode u koju je upala. "To se jednostavno mora dogoditi. Znam da je ovdje opasno", rekla je Britanka te dodala da je njezina prijateljica Christine od nje je udaljena tri sata autom.

Mitra je rekla da joj samoća nekada zna teško pasti. "Bilo bi mi lakše kad bi s nekim mogla podijeliti taj teret", rekla je glumica te dodala da sada ne može napustiti svoju farmu i životinje za koje se brine. "Ne odustajem, nema povratka na staro. Moram ići naprijed i pronaći nekoga tko će htjeti živjeti ovaj život", ustvrdila je Britanka. Kada bi morala birati između muškarca i konja, Mitra je rekla da bi se uvijek odlučila za konje.

Glumica je rekla da nije vidjela puno Urugvaja otkad se doselila na farmu. Susjedi su joj, kaže, zaprijetili i morala je ostati na farmi kako je ne bi okrali. "Moram dadiljati svoju farmu i stalno je držati na oku", rekla je Mitra te dodala da su joj lokalci ukrali cijevi, odjeću i cipele. "Neki od njih su srušili ogradu i na moju farmu pustili svoje krave. Pokušali su me zastrašiti tako što su došli na moj posjed i lovili. Djelovalo mi je to kao zlostavljanje. To je bio test. Htjeli su vidjeli koliko sam snažna. Neobično je da žena ovdje dođe bez ikoga", ustvrdila je Britanka.

Mitra u Urugvaju surađuje s lokalnim dobrotvornim udrugama koje se bave konzervacijom i zaštitom životinja. Dodala je da će se tome posvetiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:25