MILICA JOKANOVIĆ

Lovkinja iz srpske ‘Potjere‘ teško nalazi posao: Život je nije mazio, a njezine godine nitko ne može pogoditi

Milicu Jokanović u Srbiji znaju kao lijepu i pametnu ženu, diplomiranu pravnicu koja je pobjedila na više kvizova

Milica Jokanović, lovkinja iz srpske ”Potjere”

 Screenshot/YouTube/

Diplomirana pravnica Milica Jokanović lovkinja je u srpskoj „Potjeri“, a gledatelje je oduševila svojim znanjem. Srpski mediji pišu kako ima titulu „princeze od znanja“. Javnosti je očito dobro poznata po znanju, ali i ljepoti koju hvale gledatelji, no o njezinu privatnom životu ne zna se puno.

Za Milicu, rođenu u Zenici, rijetki bi pogodili da ima 40 godina. Ljubav prema znanju naslijedila je od roditelja koji su bili profesori povijesti i geografije. Prošle godine požalila se da se nalazi na burzi, ali da i dalje ne gubi nadu da će pronaći stalan posao.

„Trudim se misliti pozitivno i vjerovati da će na kraju trud dati rezultate. Sigurna sam da visoko obrazovanje ništa ne može zamijeniti. Iako, istini za volju, u pojedinim situacijama postoje i izvjesne nedoumice“, rekla je za srpski portal Hello i dodala kako je u tom trenutku bila već godinu i pol u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Fakultet je završila u roku s „relativno visokim“ prosjekom. Radila je u struci, ali to nije potrajalo. Nada se izazovnom i dinamičnom okruženju na poslu.

„Izabrala bih neko dinamično okruženje, na primjer u ekonomiji. Volim izazove i smatram da bih se u mnogim ulogama snašla. Raznovrsnost zadataka na koje sam spremna čini širokim dijapazon ponuda na koje bih pristala.“

Lovkinji često prilaze na ulici i pitaju je za autogram ili fotografiju.

„Obično su vrlo pristojni i drago im je kad me sretnu. Često mi postavljaju vrlo simpatična pitanja“, kaže. Smatra kako ljepota i pamet najbolje dolaze zajedno.

„Mislim da su ljepota i pamet zajedno dobitna kombinacija koja se sviđa svakome. Ne mogu se odlučiti koja je od te dvije komponentne dominantna. Zapravo, rekla bih da su oba ‘sastojka‘ podjednako važna za koktel zvan zanimljivost.“

Milica i njezina obitelj nisu imali lak život. Devet godina živjeli su u Zenici, pa su zbog rata izbjegli u Beograd. U jednom intervju ispričala je kako nikada neće zaboraviti da je vidjela kako njihov dom gori i kako gore knjige u knjižnici njezinog obiteljskog doma. Sebi se kao djevojčica zarekla da će ih jednog dana skupiti još više.

„Otac je umro prije sedam godina, majci i meni je jako teško. Otac je bio jedan od najobrazovanijih ljudi koje sam srela u životu. Bio je profesor povijesti i autor tri objavljene i jedne neobjavljene knjige o ekonomskoj povijesti, za koju majka i ja posthumno tražimo izdavača. Majka mi je velika podrška i u kvizu i u privatnom životu“, kazala je Milica jednom.

Nakon dolaska u Beograd završila je osnovnu školu i beogradsku Gimnaziju društvenog smjera. Pravni fakultet završila je kao jedna od najuspješnijih studentica. Pobijedila je u kvizovima „Veliki izazov“, „Naslovna strana“ i „Slagalica“ 2012. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:20