PROMJENA PLANA

Ležerni Macron s dlakavim prsima ‘na izvol‘te‘: Je li ovo holivudska taktika za pridobivanje mlađih birača?

Emmanuel Macron morat će potaknuti mlade glasače da glasuju za njega, a šuška se da je novi imidž njegova taktika

Sean Connery, Emmanuel Macron i Burt Reynolds

 Profimedia/soazig De La Moissonnière/instagram

Službeni fotograf francuskog predsjednika Emmanuela Macrona objavio je niz fotografija 'iza kulisa' uoči drugog kruga glasanja za predsjedničke izbore koji se održavaju u Francuskoj.

Tako se na jednoj od objavljenih fotografija Macrona može vidjeti u zasukanim rukavima raskopčane košulje koja otkriva njegova dlakava prsa dok ležerno sjedi na sofi.

Na ovim fotografijama francuski predsjednik podsjeća na Jamesa Bonda, odnosno glumca Seana Conneryja, te holivudsku zvijezdu Burta Reynoldsa – a obojica su poznati po svojim bujnim dlačicama na prsima.

image

Emmanuel Macron

Soazig De La Moissonnière/instagram
image

Anitra Ford i Burt Reynolds, 1974.

-/Everett/Profimedia
image

Sean Connery kao James Bond 007

Capital Pictures/Capital Pictures/Profimedia

Neki korisnici društvenih mreža usporedili su pak Macrona s tenisačem Rogerom Federerom i njegovim dlakavim prsima.

image

Roger Federer

Mike Egerton/Pa Images/Profimedia
image

Burt Reynolds, 1972.

Everett Collection/Everett/Profimedia

Aktualni francuski predsjednik vodi u prvom krugu predsjedničkih izbora, za nekoliko postotnih bodova ispred čelnice krajnje desnice Marine Le Pen s kojom će se suočiti u drugom krugu 24. travnja u kojem vjerojatno pobjeđuje. Da bi u tome uspio, morat će potaknuti mlade glasače da glasuju za njega, a koji su se iznenađujuće zagrijali za Marine Le Pen.

Na prošlim su se izborima na nacionalnoj, regionalnoj i općinskoj razini, lijevi i desni birači ujedinili kako bi blokirali krajnju desnicu s vlasti, što je fenomen poznat kao 'republička fronta', no teško da će se te opet ponoviti. Analitičari sada pak tvrde da bi glasovi lijevih birača mogli biti podijeljeni, pri čemu bi trećina pripala Macronu, trećina Le Pen, a trećina bi bila suzdržana.

Macron je na predsjedničkim izborima 2017. pobijedio Le Pen u drugom krugu s ogromnih 66 posto glasova, no stručnjaci tvrde da bi ovi izbori mogli biti prilično drugačiji s obzirom na birače koji su razočarani nakon pet godina 'globalističke i proeuropske politike', a Le Pen želi 'ujediniti birače svojom porukom protiv Macrona', prenosi Daily Mail.

Prema rezultatima provedenih anketa, Le Pen je popularna među mlađim biračima koji podržavaju njezinu zabrinutost oko skupih troškova života. Neki s druge strane podupiru njezine snažne stavove o francuskom identitetu, kao i o islamu.

Ranije ovog tjedna, Macron je rekao da Le Pen ima tajni 'Frexit' plan, odnosno plan po kojem će Francuska slijediti primjer Velike Britanije i napustiti Europsku uniju kako bi stvorila desni savez s Poljskom i Mađarskom. Macron je to izjavio usred predizborne kampanje u kojoj bi Le Pen mogla preuzeti njegov posao za dva tjedna. "Bio bi to čudan klub. Smatram da taj klub odabranih nikako ne bi bio dobar za Francusku. Mislim da ne bi bio dobar ni za Europu", rekao je Macron.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:38