MARILYN MANSON

‘Lažno su me prikazali kao silovatelja. Izbezumljen sam i depresivan, a bojim se i da će netko nauditi mojoj ženi‘

Ne mogu ići na turneje, ne mogu niti objaviti svoju knjigu, a umjetničke izložbe odgođene su mi na neodređeno vrijeme, žali se roker

Marilyn Manson sa suprugom Lindsay Usich

 Image Press Agency/NurPhoto/NurPhoto via AFP

Američki glazbenik Marilyn Manson (53), pet puta nominiran za nagradu Grammy, tvrdi kako mu je karijera propala te se žali kako i dalje prima prijetnje smrću otkako ga je 15 žena prošle godine optužilo za seksualno zlostavljanje.

- Internetske prijetnje smrću čine me tjeskobnim, izbezumljenim, depresivnim, zabrinutim i neispavanim. Osim toga, zabrinut sam da će netko nauditi mojoj supruzi Lindsay Usich - otkrivaju novi pravni dokumenti.

Marilyn je potvrdio kako su mu diskografska kuća i agencija otkazali suradnju zbog spomenutih optužbi, a u međuvremenu su ga isključili i sa svih holivudskih društvenih i poslovnih okupljanja. Također tvrdi kako mu i glazba "pati", ne može ići na turneje, ne može niti objaviti svoju knjigu, njegove slike su, kaže, "devalvirane", a umjetničke izložbe odgođene na neodređeno vrijeme.

- Lažno su me prikazali kao silovatelja i zlostavljača zbog čega sam izgubio dvije glumačke uloge u TV serijama ‘American Gods‘ i ‘The Stand‘ - žali se roker, koji od ožujka nije ništa objavio na društvenim mrežama, a "zamrli" su mu i nastupi uživo.

Podsjetimo, bivša zaručnica Evan Rachel Wood (35) u veljači 2021. optužila ga je za emocionalno, fizičko i seksualno zlostavljanje tijekom njihove sedmomjesečne veze, prenosi Daily Mail.

Manson joj je tad uzvratio tužbom za klevetu, namjerno nanošenje emocionalne boli te navodna kršenja kalifornijskog Zakona o sveobuhvatnom pristupu računalnim podacima i prijevaru.

Wood je imala samo 18 godina kad je započela romansu s Mansonom u siječnju 2007. On je samo 13 dana prije toga finalizirao svoj razvod od burleskne plesačice Dite Von Teese (50).

Četiri druge žene - njegova bivša asistentica Ashley Walters, model Ashley Smithline, glumica iz TV serije "Igre prijestolja" Esmé Bianco i još jedna anonimna žena - podnijele su građanske tužbe protiv glazbenika. Tužba Ashley Walters odbačena je u svibnju ove godine, navodno zbog zastare.

- Marilyn Manson i dalje je pod istragom Odjela šerifa okruga Los Angeles i još nije predan našem uredu. No budite uvjereni da zahtijevamo redovite obavijesti o statusu ove istrage - izvijestio je okružni tužitelj Los Angelesa George Gascón.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 16:50