MUICK I SANDY

Kraljevska pasja sudbina: Otkriveno što će biti s kraljičinim korgijima nakon njezine smrti

Psi su poklonjeni kraljici nakon smrti princa Philipa, a sada je vojvoda od Yorka potvrdio da će živjeti s njima u Windsoru

Kraljica Elizabeta II. sa svojim psom

 Steve Parsons/Afp/Profimedia/Steve Parsons/Afp/Profimedia

Princ Andrew i njegova bivša supruga Sarah Ferguson rekli su da će brinuti o kraljičina dva voljena korgija nakon njezine smrti.

Muick i Sandy poklonjeni su kraljici nakon smrti princa Philipa, a sada je vojvoda od Yorka potvrdio da će psi živjeti s njima u Windsoru.

Mnogi su već predviđali da će o kraljičinim voljenim ljubimcima brinuti princ Andrew, kojega često nazivaju kraljičinim omiljenim sinom, kao i njegova kći, princeza Beatrice. Vjerovalo se da su šetali pse već mjesecima prije kraljičine smrti.

Pokojna kraljica Elizabeta II. posjedovala je preko 30 korgija tijekom svoje vladavine, no posljednjih godina nije uzimala nove kako ih ne bi ostavila same nakon svoje smrti.

Muick se pridružio kraljevskoj obitelji početkom 2021. zajedno sa psom Fergusom, a dobio je ime po Loch Muicku, jezeru na imanju Bamoral, gdje je kraljica preminula.

image

Kraljica Elizabeta II.

Eddie Mulholland/Afp

Fergus je dobio ime po kraljičinom stricu koji je poginuo tijekom bitke u Prvom svjetskom ratu. Uginuo je nakon samo pet mjeseci, a kasnije je zamijenjen novim psom po imenu Sandy, koji je stigao kao poklon za kraljičin 95. rođendan, a dobila ga je od princa Andrewa i njegovih kćeri, princeza Beatrice i Eugenie.

"Brinula sam se da će se zaplesti pod kraljičine noge, ali pokazalo se da su bili Božji dar", rekla je uoči dolaska novih pasa kraljičina garderoberka Angela Kelly te dodala: "Prekrasni su i jako zabavni, a kraljica često s njima dugo šeće u Home Parku."

Ipak, još uvijek ostaje nejasno što će se dogoditi s trećim psom pokojne kraljice, Candy, no očekuje se da će se pridružiti Muicku i Sandyju u Windsoru jer su dlakavi prijatelji naviknuli na međusobno društvo. Ako Candy ne ode vojvodi i vojvotkinji od Yorka, vjerojatno će biti dana članu osoblja.

Četvrti kraljičin pas, Lissy, trenutno živi sa svojim trenerom Ianom Openshawom, a očekuje se da će odluku o njenoj budućnosti donijeti kralj Charles III. u narednim tjednima.

Pokojnoj kraljici je njen otac, kralj George IV., poklonio njenog prvog korgija koji se zvao Susan. Deset generacija njenih pasa poteklo je upravo od Susan. Kraljičini su psi dobili kraljevski tretman s vlastitim sobama s povišenim pletenim košarama i jelima od govedine, piletine, kunića, jetrica, kupusa i riže koje je svake večeri pripremao kuhar. Nekada je čak i sama kraljica pripremala obroke za svoje pse.

Međutim, govori se da je njen pokojni suprug, princ Philip, mrzio kada bi lajali. Godine 1989. objavljeno je da je stručnjak za ponašanje životinja pozvan da ‘izliječi‘ pse od njihove navike da grickaju članove kraljevske obitelji.

Dvije godine kasnije, kraljica je pokušala prekinuti tučnjavu korgija, no jedan ju je ugrizao za lijevu ruku što je rezultiralo s tri šava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:25