RADUJE SE POVRATKU

Kralj Charles proveo noć kod kuće nakon početka liječenja raka: ‘Jako je pozitivan. Ispričava se zbog otkazanih dužnosti‘

Princ Harry doći će iz Amerike u Britaniju kako bi bio uz oca, a princ William preuzet će više dužnosti na sebe

Kralj Charles i Camilla

 Carl Court/Afp/Profimedia/

Nakon što je sve potresla vijest da je kralju Charlesu dijagnosticiran rak, Daily Mail prenosi da je, usprkos svemu, kralj i dalje jako pozitivan. Njegovo je stanje vrlo rano uočeno i prognoze su dobre.

"Njegovo Veličanstvo je zahvalno svom medicinskom timu na njihovoj stručnoj skrbi i brzoj intervenciji, potpuno je pozitivno u vezi njegova liječenja te se raduje povratku na punu javnu dužnost što je prije moguće", kazao je obiteljski prijatelj. "Koliko ja znam, on je toliko pozitivan da ne biste znali da ima neku bolest. Srećom, koliko se može reći, uočena je vrlo rano. On i njegovi liječnici su vrlo, vrlo pozitivni", dodao je.

image

Kralj Charles i Camilla

Jonathan Brady/Afp/Profimedia/

Kralj Charles jučer je ujutro stigao u London sa svog imanja u Sandringhamu sa suprugom Camillom kako bi započeo ambulantno liječenje u nepoznatoj bolnici. Camilla će cijelo vrijeme biti uz supruga, no inzistirala je da nastavi s javnim angažmanima. Drugi članovi kraljevske obitelji također će doći pružiti podršku kralju.

Na svoju se dužnost vraća i princ od Walesa, iako i dalje nije najbolje zdravstveno stanje njegove supruge. Harry se također uputio iz Amerike u Veliku Britaniju kako bi vidio oca. Nije poznato gdje će odsjesti jer mu za boravak na kraljevskom imanju treba dopuštenje Buckinghamske palače od kad ga je prošlog lipnja napustio sa suprugom Meghan Markle.

image

Kralj Charles III.

Daniel Leal/Afp

Iako je kralj Charles otkazao sve svoje javne angažmane, ipak inzistira na tome da nastavi sa svojom papirologijom, a možda čak i održavanjem malog broja privatnih sastanaka licem u lice. "Njegovo Veličanstvo je danas započelo raspored redovitih tretmana, a tijekom tog vremena liječnici su mu savjetovali da odgodi javne dužnosti. Tijekom ovog razdoblja, Njegovo će Veličanstvo nastaviti obavljati državne poslove i službenu papirologiju kao i obično", stoji u priopćenju Buckinghamske palače.

Ne dijele se nikakvi daljnji detalji o tome koji mu je rak dijagnosticiran, osim naglašavanja da se ne radi o raku prostate, koji svake godine u Velikoj Britaniji najviše pogađa muškarce. Ne otkrivaju se ni detalji njegova liječenja. "U ovoj fazi se ne dijeli više detalja, ali Njegovo Veličanstvo prima stručnu njegu i raduje se povratku na punu javnu dužnost što je prije moguće", kazao je kraljevski pomoćnik.

Svjetski državnici i vjerski vođe uputili su svoju ljubav i podršku kralju i kraljevskoj obitelji u ovom teškom trenutku dok se mnoštvo okupilo ispred Buckinghamske palače kako bi Njegovom Veličanstvu uputili najbolje želje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:52