POZNATI GLAZBENIK

Kontroverzni reper Kanye West priznao poraz na izborima: Glasao sam za sebe, ali nije mu pomoglo

West se ‘borio‘ u državama Kaliforniji, Louisiani, Mississippiju, Minnesoti, Tennesseeju, Arkansasu, Idahu, Kentuckyju i Vermontu
Kanye West
 Richard Ellis/Upi/Profimedia

Kanye West ne odustaje od svojih političkih ambicija, iako je "debelo podbacio" na aktualnim predsjedničkim izborima u SAD-u. Štoviše, kontroverzni reper odmah je najavio kako će opet pokušati postati vodeći čovjek Sjedinjenih Država 2024.

Vlasnik hita "Gold Digger" i suprug Kim Kardashian ove godine pokrenuo je bizarnu predizbornu kampanju u kojoj je uglavnom otkrivao intimne detalje iz svog braka s reality zvijezdom, no čini se kako mu to i nije previše pomoglo u lovu na glasove birača diljem Amerike.

Kako piše The Mirror, Westovo ime u utorak je bilo navedeno za kandidata za potpredsjednika američke neovisne stranke u saveznoj državi Kaliforniji, a kao neovisni kandidat borio se i u Louisiani, Mississippiju, Minnesoti, Tennesseeju, Arkansasu, Idahu, Kentuckyju te Vermontu - u ovoj posljednjoj državi osvojio je tek oko 1200 glasova, što je oko 0,3% od ukupnog broja.

- Bog je tako dobar... Danas prvi put u životu glasam za predsjednika Sjedinjenih Država - glasam za nekoga kome zaista vjerujem - glasam za samoga sebe - objavio je Kanye u utorak na Twitteru.

Kasnije je ondje i priznao poraz, no također se zakleo da će se opet kandidirati, a pratiteljima je poručio: "Pomozite mi 2024.".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:25