VELIKA RASPRODAJA

Koliko biste dali za haljinu Marilyn Monroe? Na novoj aukciji prodavat će se za gotovo milijun kuna

Marilyn Montroe preminula je prije 60 godina, a na dražbu idu njene haljine, trikoi, bilješke, naušnice i jedne posebne bež štikle
 Heritageauctions/Bnps/Profimedia/Heritageauctions/Bnps/Profimedia

Iako je od smrti filmske dive Marilyn Monroe prošlo 60 godina, brojni obožavatelji i dalje očajnički žele posjedovati dio njezine prošlosti, a uskoro bi se oni s malo dubljim džepom mogli dočepati njezine garderobe, prenosi TMZ.

U srijedu, 1. lipnja, obilježava se njen 96. rođendan, a Julien's i TCM najavili su da će u sklopu svoje nadolazeće aukcije Hollywood Legends ponuditi nekoliko predmeta, ali i odjevnik iz njezine garderobe.

Obožavatelji će moći birati od Monroeinih rukom ispisanih bilješki i poznatih fotografija do kostima koje je nosila tijekom nekih svojih filmskih uloga.

image
sunset Box/Allpix Press/Profimedia/ sunset Box/Allpix Press/Profimedia

Među predmetima na aukciji su se našle Marilynine bež štikle, zlatne naušnice s kristalnim perlama i njezina haljina s pokrivalom za glavu koju je nosila tijekom mjuzikla iz 1954. "After You Get What You Don't Want It". Očekuje se da će se odjeća prodavati po cijeni od 80 do 100 tisuća dolara.

Tu je i par šljokičastih trikoa koje su Marilyn i Jane Russell nosile u filmu iz 1953. "Gentlemen Prefer Blondes", za koji se očekuje da će koštati 100 tisuća dolara.

image
sunset Box/Allpix Press/Profimedia/ sunset Box/Allpix Press/Profimedia

Što se tiče osobnih stvari, na aukciji će biti ponuđena i rukom pisana bilješka iz 1955. o njezinim satovima glume, koja bi mogla koštati između 3 do 5 tisuća dolara.

Predmeti će biti dostupni online i uživo, na Beverly Hillsu od petka, 15. srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2022 15:41