RAZOČARANI DIZAJNER

‘Kim na Met Gali je velika pogreška! Marilyn je bila božica, nitko drugi nije smio vidjeti tu haljinu‘

Osim toga, obitelj Kardashian stalno kopira dizajn koji sam godinama stvarao za pjevačicu Cher, požalio se Bob Mackie

Kim Kardashian na Met Gali

 Dnphotography/abaca/Abaca Press/Profimedia/Dnphotography/abaca/Abaca Press/Profimedia

Slavni dizajner Bob Mackie (82) kaže kako je bila velika pogreška dopustiti Kim Kardashian da odjene kultnu haljinu holivudske dive Marilyn Monroe na ovogodišnjoj Met Gali, šest desetljeća nakon što je upravo on nacrtao skicu za originalan dizajn oprave u kojoj je fatalna plavuša otpjevala sad već legendarnu pjesmu "Happy Birthday Mr. President".

- Alarmantna odluka i jako velika pogreška! Nitko drugi nije smio vidjeti tu haljinu. Marilyn je bila božica. Luda božica, ali božica. Bila je jednostavno fantastična. Ta haljina napravljena je isključivo za nju i nitko je poslije nje ne bi smio nositi - rekao je Mackie za Entertainment Weekly, a prenosi Daily Mail.

Podsjetimo, Kim je spornu haljinu posudila od muzeja Ripley's Believe It or Not!, gdje je kreacija stara 60 godina bila pohranjena u okruženju s kontroliranom temperaturom otkako je 2016. kupljena za rekordnih pet milijuna dolara.

Dizajner Bob Mackie imao je samo 23 godine kad je skicirao originalni dizajn za haljinu radeći kao asistent modnoj legendi Jeanu Louisu, koji je kreirao haljinu posebno za Monroe, a ona ju je nosila kad je 1962. godine otpjevala "Happy Birthday" za tadašnjeg američkog predsjednika Johna F. Kennedyja.

Inače, Mackie je i prije oštro kritizirao obitelj Kardashian. Osim što mu nije jasno zbog čega su članovi toga "klana" uopće poznati i slavni, svojedobno ih je optužio za kopiranje dizajna koji je on godinama stvarao za pjevačicu Cher.

- To bi mi trebala biti neka vrsta komplimenta?! Kako god! - komentirao je.

image

Cher i Bob Mackie

VALERIE MACON/AFP

Osim što inzistira na tome da je Monroe bila jedina osoba koja je ikad trebala nositi spornu haljinu, Mackie je također izrazio zabrinutost zbog štete koja je mogla biti nanesena legendarnoj kreaciji tijekom Met Gale. S njim se slažu i brojni povjesničari mode te stručnjaci za kostime, koji su osudili odluku da se tako osjetljiv komad odjeće uopće iznese iz pomno čuvanoga skladišta.

- Znoj i šminka mogli su oštetiti haljinu. Jako sam razočarana. Haljina je iznimno krhka i prije je držana u uvjetima s kontroliranom temperaturom, a sad je ovdje, u javnosti. Ne samo da je netko nosi, već je nosi na crvenom tepihu, gdje joj se svašta može dogoditi - rekla je poslije Met Gale Michelle Morgan, koja je napisala nekoliko knjiga o životu Marilyn Monroe.

Kim Kardashian dala je izraditi repliku haljine, a original je nosila samo kako bi u njemu pozirala na crvenom tepihu.

- Nikad ne bih riskirala bilo kakvu štetu na haljini i baš zato poduzela sam sve korake kako bih si osigurala rezervnu opciju. Izuzetno poštujem tu haljinu i sve što ona znači za američku povijest... Nikad ne bih sjedila u njoj ili jela dok je nosim, bila sam toliko oprezna da nisam nosila niti šminku kakvu inače nosim samo da je ne oštetim - rekla je reality zvijezda za Vogue.

A kako bi uopće stala u legendarnu kreaciju, Kim je u tri tjedna morala "skinuti" čak 16 kilograma.

- Bio je to ogroman izazov. Otišla sam na nemilosrdno strogu dijetu, nisam jela ni ugljikohidrate ni šećer - pohvalila se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:19