HUMANITARNA MISIJA

Kevin Spacey priznao: ‘U tom avionu bili smo Epstein, Clinton, ja i grupa mladih djevojaka...‘

Priznao je da je 2002. letio u Afriku Epsteinovim Lolita Expressom na osmodnevnu humanitarnu misiju

Kevin Spacey

 Piers Morgan/planet/profimedia/Piers Morgan/planet/profimedia

Jedan od najboljih glumaca svoje generacije i dvostruki oskarovac - a sada osramoćena bivša zvijezda - Kevin Spacey (64), dao je intervju britanskom voditelju Piersu Morganu i iskreno progovorio o teškoj situaciji u kojoj se nalazi nakon što je optužen za seksualno zlostavljanje. Među ostalim, potvrdio je da je jednom bio u avionu s osuđenim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom, bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom i grupom ‘mladih djevojaka‘.

Tijekom intervjua koji je objavljen u utorak, priznao je da je 2002. letio u Afriku Epsteinovim Lolita Expressom na osmodnevnu humanitarnu misiju.

Oskarovac je izjavio da tijekom tog putovanja nije provodio vrijeme s Epsteinom, već da je prvenstveno radio "s ljudima iz Zaklade Clinton." Spacey tvrdi da se zbog osuđenog pedofila osjećao nelagodno te smatra da je milijarder "izložio predsjednika riziku" jer su im se na tim letovima pridružile i "mlade djevojke."

Zvijezda serije ‘Kuća od karata‘ objasnila je da ga je Clinton pozvao u humanitarnu misiju u Južnoj Africi s ciljem podizanja svijesti o HIV-u i AIDS-u.

"Bilo je to primarno zbog podizanja svijesti i prevencije AIDS-a, a posebno za majke koje imaju HIV da dobiju lijekove koji su im potrebni da ga ne prenesu na svoju djecu, pa sam rekao da, apsolutno", objasnio je osramoćeni glumac.

Tvrdi i da tada nije znao tko je točno Epstein, ali da je zrakoplov kojim su letjeli bio u njegovu vlasništvu pa je saznao tko je.

"Nisam ga poznavao. Nikada nisam provodio vrijeme s njim. Nisam želio biti u blizini tog tipa jer sam smatrao da je izložio američkog predsjednika riziku na tom putovanju u Južnu Afriku, jer su tamo bile te mlade djevojke. Svi smo imali reakcije u stilu: ‘Tko je ovaj tip?‘ Zbog njega sam se osjećao nelagodno", rekao je Morganu, koji ga je ponovno upitao jesu li te mlade djevojke bile s njima na tim letovima.

"Bilo je mladih djevojaka na tim letovima, da", odgovorio je Spacey, ne navodeći dalje pojedinosti.

image

Bill Clinton i Kevin Spacey

Mega/the Mega Agency/profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

A nakon što su optužbe na račun Epsteina o njegovom lancu seksualne trgovine ljudima javno objavljene, pojavila su se i sudska izvješća u kojima se navodi da je Spacey posjetio njegov zloglasni otok, Little St. James. Spacey je to u ovom intervjuu također zanijekao.

"Postoji velika razlika između toga da se ne sjećam da sam upoznao nekog tipa i neku ženu na humanitarnom putovanju, gdje mi je fokus u potpunosti bio na tome što smo tamo radili, i da se ne sjećam jesam li išao na nečiji otok", rekao je glumac.

Osvrnuo se i na kontroverznu fotografiju na kojoj on i Epsteinova suradnica Ghislaine Maxwell sjede na prijestolju u Buckinghamskoj palači. Rekao je da je nastala nakon humanitarnog putovanja, a dodao je i da je tadašnji britanski premijer Tony Blair pozvao Clintona u London da održi govor na konferenciji Laburističke stranke.

image

Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein

Handout/Afp

"Ta žena Maxwell bila je jedna od mnogih koji su sjedili pokraj mene u toj prijestolnoj dvorani. Nemam nikakav odnos s njom. Nisam imao nikakav odnos s Epsteinom. Mislim, on mi nije prijatelj. Ja mu nisam osoba od povjerenja. Nikad nisam provodio vrijeme s njim", rekao je Spacey.

Iako je lani oslobođen krivnje za seksualni napad na četvoricu muškaraca, kazao je da je na rubu bankrota te da skoro uopće više nema novca zato što mora platiti višemilijunske troškove suđenja, zbog čega je prisiljen prodati svoju kuću.

Spacey je do pojave optužbi bio jedno od najprepoznatljivijih lica u Hollywoodu, no sve se promijenilo 2017. kad su se pojavili navodi o seksualnom maltretiranju, nakon čega je Netflix prerezao sve veze s njim, a onda i ostatak Hollywooda. Bio je optužen da je koristio svoju slavu i moć kako bi u čak devet navrata napao četvoricu muškaraca dok je bio umjetnički ravnatelj kazališta Old Vic u Londonu.

U srpnju 2023. glumac je oslobođen svih optužbi, a na Kraljevskom sudu u Southwarku u njegovu je korist čak svjedočio i glazbenik Elton John.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 23:05