OSRAMOĆENI OSCAROVAC

Kevin Spacey potpuno se slomio pred kamerama: ‘Dodirivao sam ih... A sada, na rubu sam, morat ću prodati kuću‘

U razgovoru s Piersom Morganom opisao je najteže razdoblje u svom životu i priznao kako je čak razmišljao i o samoubojstvu

Kevin Spacey

 Youtube

Jedan od najboljih glumaca svoje generacije i dvostruki oskarovac - a sada osramoćena bivša zvijezda - Kevin Spacey (64), dao je intervju britanskom voditelju Piersu Morganu i iskreno progovorio o teškoj situaciji u kojoj se nalazi nakon što je optužen za seksualno zlostavljanje.

Iako je lani oslobođen krivnje za seksualni napad na četvoricu muškaraca, Spacey je tijekom razgovora priznao da je u ophođenju s njima možda bio malo ‘preslobodan s rukama‘ te često dodirivao ljude na neprimjeren način i ‘izlazio izvan granica‘ pristojnog ponašanja.

Priznao je i da je nakon što je 2018. protiv njega podignuta optužnica, razmišljao da okonča vlastiti život jer nije vidio drugog izlaza.

Kazao je i da je na rubu bankrota te da skoro uopće više nema novca zato što mora platiti višemilijunske troškove suđenja zbog čega je prisiljen prodati svoju kuću.

Spacey je rekao i da je razgovarao sa ‘značajnim brojem muškaraca‘ kako bi im se ispričao za neprimjereno ponašanje te da mu je sada jedina želja oporaviti se i ‘vratiti u sedlo‘.

Na direktno Morganovo pitanje o tome je li koristio svoj status moćne i slavne holivudske zvijezde kako bi nekoga zaveo te kako je to neprimjereno ponašanje izgledalo, Spacey je rekao: ‘Prelazio sam granice. Bio sam preslobodan s rukama. Na seksualan način sam dodirivao ljude za koje u to vrijeme nisam znao da takav dodir ne žele. Ja sam osobno takav - dodirujem i milujem ljude, nježan sam s njima. Takav sam.‘

‘Kad nekome želite pristupiti, ne činite to agresivno. Tada želite biti nježni. Želite vidjeti hoće li ta osoba reagirati pozitivno‘, rekao je Spacey.

‘Spreman sam 150 posto preuzeti odgovornost za pogreške koje sam učinio. A ponekad se radilo o doista lošem, lošem ponašanju.‘

Spacey je do pojave optužbi bio jedno od najprepoznatljivijih lice u Hollywoodu, no sve se promijenilo 2017. s navodima o seksualnom maltretiranju nakon čega je Netflix prerezao sve veze s njim, a onda i ostatak Hollywooda.

Bio je optužen da je koristio svoju slavu i moć kako bi u čak devet navrata napao četvoricu muškaraca dok je bio umjetnički ravnatelj kazališta Old Vic u Londonu. No on je tada opovrgao sve optužbe, sve skupa nazvao ludilom, a za muškarce koji su ga optuživali tvrdio kako ‘lažu zbog novca‘.

U srpnju 2023. glumac je oslobođen svih optužbi, a na Kraljevskom sudu u Southwarku u njegovu je korist čak svjedočio i glazbenik Elton John.

Piers Morgan je Spaceya upitao i o odnosu koji je imao s princom Andrewom i Ghislaine Maxwell, s obzirom da se slikao s njima tijekom posjeta Buckinghamskoj palači 2002. Spacey je rekao kako je s njima imao tek površan odnos te da nikada nije bio na zloglasnom otoku osuđenog seksualnog prijestupnika Jeffreya Epsteina.

‘Taj čovjek nije bio moj prijatelj. Nikad nisam provodio vrijeme s njim‘, kazao je i dodao da ipak zna da je u Epsteinovom avionu uvijek bilo mladih djevojaka.

Spacey je također progovorio o svojoj seksualnosti.

‘Imao sam odnose i s muškarcima i sa ženama. Tijekom života sam volio i imao seksualne odnose s muškarcima i sada živim kao gej muškarac‘, rekao je.

‘No dugo sam bio ‘u ormaru‘. Jako dugo. No sada kad sam ‘izašao iz ormara‘ - bez obzira na način kako se to dogodilo i što to nije bio baš najbolji party ‘izlaska iz ormara‘ - pokušavam biti pozitivan glas za one koji imaju poteškoća u prihvaćanju samih sebe i svojih života.‘

Na pitanje o tome je li sada u nekoj vezi, Spacey je kazao: ‘Pa ako sam išta naučio, naučio sam to da prvi potez ne mora biti fizički. Nadam se i vjerujem da ću upoznati nekoga tko će me prosuđivati po svom iskustvo sa mnom, a ne po naslovima u medijima.‘

Na pitanje gdje trenutačno živi, kazao je da se njegov dom u Baltimoreu prodaje.

‘Moja kuća se prodaje na dražbi. Ne znam točno gdje ću sada živjeti, no dok smo snimali ‘Kuću karata‘, živio sam u Baltimoreu. Već samo nekoliko puta uspio izbjeći prodaju kuće, no imam mnogo pravnih troškova za podmiriti, a nisam mogao glumiti. Radi se o mnogo milijuna dolara.‘

Spacey je kazao i da mu je kralj Charles poslao poruku podrške usred njegove pravne bitke protiv onih koji su ga optužili za seksualno zlostavljanje.

Rekao je da nije imao izravan kontakt s kraljem, ali je ‘dobio poruku‘. Rekao da je zahvalan Charlesu na podršci, ali da ‘ne želi uvlačiti kralja u sve ovo‘.

‘Ima on puno svojih problema i želim mu sve najbolje‘, kazao je.

Kralj je glumca 2010. odlikovao za njegove zasluge u umjetnosti te ponovno 2016. kada je proglašen vitezom.

Spacey je rekao da ga je Charles podržavao otkako je 2003. postavljen za umjetničkog ravnatelja kazališta Old Vic te je dolazio gledati njihove predstave.

‘Imali smo veliku sreću što je, dok je bio princ od Walesa, volio The Old Vic, vjerovao je u njega. Uvijek sam bio počašćen njegovim dolaskom‘, rekao je Spacey i dodao kako kralju Charlesu želi puno zdravlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 23:05