NOVA KNJIGA

Kate Middleton ‘zadrhti‘ kad čuje ime Meghan Markle: ‘Više priča o njoj nego što je razgovarala s njom‘

‘Endgame‘ izlazi u utorak, ali izvori koji poznaju Sussexove tvrde da oni nemaju nikakve veze s knjigom

Meghan Markle i Kate Middleton

 Richard Pohle/Afp

Kate Middleton kao od šale zadrhti kad čuje da se spominje ime Meghan Markle, tvrdi nova knjiga. Kako donosi Page Six, princeza od Walesa u posljednjem djelu kontroverznog novinara Omida Scobieja o kraljevskoj obitelji - "Endgame", opisana je i kao hladna osoba. Pisac također tvrdi da između Kate i Meghan od kraja 2019. nije bilo gotovo nikakve izravne komunikacije, osim nekoliko kratkih ljubaznosti. To znači da nisu razgovarale čak ni prije nego što su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa službeno napustili Britaniju 2020. u dramatičnom razlazu "Megxit". Ako se princ Harry i njegova supruga žele pomiriti s kraljevskom obitelji, onda ova knjiga sigurno neće pomoći, rekao je izvor iz palače za Page Six, dodajući: "Harry i Meghan trebali bi proći pravu turneju pomirenja". Scobie tvrdi da za Middleton (41), međutim, nema povratka nakon prekida njezine veze s Harryjem i Markle.

image

Kate Middleton i Meghan Markle

Chryslene Caillaud/Panoramic/Bestimage/Profimedia/Chryslene Caillaud/panoramic/bestimage/profimedia

"Bila je bliska s Harryjem i uvijek će se rado osvrtati na te trenutke... i odnos koji je imao s njihovom djecom... ali za nju nema šanse da bi im ikada više mogla vjerovati nakon svih njihovih intervjua", tvrdi u knjizi izvor dobro upoznat s odnosima u kraljevskoj obitelji. Dugo se smatralo da je Scobie saveznik Sussexovih i otkriva kako ga je Markle iz vedra neba nazvala na mobitel kada je doživio maltretiranje na internetu 2019. U jednom se pak poglavlju bavi procesom "stvaranja" princeze i čak navodi da je Middleton imala satove govora u pokušaju da postane što sličnija pokojnoj kraljici Elizabeti.

"Kate je naučila što je najvažnije za opstanak u sustavu: nestati u svojoj ulozi, ne odajući ništa i dopustiti sebi da utjelovljujete ono što javnost vidi u vama. A uz te lekcije govora, princeza od Walesa čak pomalo zvuči poput pokojne vladarice: uglađeno, kraljevski i primjereno distancirano", navodi autor.

Scobie dodaje i da su se Middleton i Markle mogle povezati kao autsajderi u palači, no umjesto toga Middleton nije učinila ništa da podrži zvijezdu serije "Suits" kada se pridružila kraljevskoj obitelji.

image

Meghan Markle i Kate Middleton

Oli Scarff/Afp

Još uvijek postoji žestoka rasprava o tome tko je koga rasplakao zbog haljine princeze Charlotte koju je ona trebala nositi kao djeveruša za vjenčanje Harryja i Markle 2018. Izvještaji u Velikoj Britaniji govore da je Markle rasplakala Middleton, Markle je zatim rekla Oprah Winfrey da je bilo obrnuto. Kako stoji u knjizi, Middleton može biti hladna ako joj se netko ne sviđa i nikada joj Markle nije bila baš osobito draga.

"Provela je više vremena pričajući o Meghan nego razgovarajući s njom", citira autor jedna neimenovani izvor. "Endgame" izlazi u utorak, ali izvori koji poznaju Sussexove željeli su naglasiti da oni nemaju nikakve veze s knjigom koja je Scobiejev nastavak na njegovu knjigu "Finding Freedom" o njihovom odlasku iz kraljevskog života i "Megxit".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 19:47