SLAVNI OSKAROVAC OTKRIO

‘Karcinom mi je postao ništa u usporedbi s Covidom. Prikovao me 5 mjeseci za krevet, bio sam spreman umrijeti‘

Glumcu Jeffu Bridgesu je nađen veliki limfom u listopadu 2020. zbog čega je krenuo na kempterapiju, a onda je obolio od korone

Jeff Bridges

 Afp/Profimedia/

Oscarom ovjenčani glumac Jeff Bridges otkrio je magazinu People kako je bio "prilično blizu smrti" nakon što je obolio od Covida 19 dok je bio na kemoterapiji protiv raka. Naime, 72-godišnjoj zvijezdi u listopadu 2020. dijagnosticiran je limfom. Bridges je potvrdio kako su mu liječnici našli tumor veličine 30 puta 22 centimetara.

"Bilo je kao da imam dijete u svom tijelu. Ali nije boljelo niti išta slično", rekao je glumac.

Bridges je gotovo odmah započeo kemoterapiju infuzijom, a potom i oralnom kemoterapijom. Kemoterapija se pokazala uspješnom prije no što mu je stigla i dijagnoze korone.

"Dobio sam koktel koji je djelovao i to nevjerojatno brzo. Ta stvar je doslovno implodirala u meni", rekao je Bridges.

Međutim, stigao je siječanj 2021. a glumčevo stanje opasno narušila infekcija Covidom. Budući da su mu kemoterapijski tretmani ozbiljno oslabili imunološki sustav, Bridgesovo tijelo nije imalo gotovo nikakvu obranu od koronavirusa.

"Moje tijelo bilo je nemoćno. To je ono što čini kemoterapija - oduzima vam sav imunološki sustav. Nisam se imao s čime boriti protiv korone. Rak je postao ništa u usporedbi s Covidom", rekao je Bridges.

Bridges je proveo pet mjeseci u bolnici zbog korone. Bio je silno slab, toliko da se bez pomoći medicinske sestre nije mogao ni okrenuti u krevetu, a spremnika kisika bio je njegova svakodnevica.

"Bio sam prilično blizu smrti. Liječnici su mi stalno govorili: Jeffe, moraš se boriti. Ne boriš se. I da bio sam spreman predati se. Spreman za odlazak. Plesao sam sam već ples svojom smrti.", otkrio je glumac do kojih granica očaja je stigao.

Bridges je preživio i sada je u remisiji od raka. I vratio se glumi. Upravo s naslovnicom magazina People započeo je promociju za kriminalističku seriju "The Old Man". Serija se temelji na istoimenom trileru Thomasa Perryja iz 2017., a Bridges igra Dan Chasea, bivšeg operativca CIA-e koji je proveo desetljeća skrivajući se od svoje bivše agencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:03