CURE GNJUSNE PORUKE

Kao mlada vrijeđala je poznate, a danas je i sama bogata i slavna: ‘Sramim se...‘

Američka manekenka nastavlja se posipati pepelom zbog brojnih uvreda koje je kao mlada preko Twittera plasirala na račune slavnih
Chrissy Teigen
 JEAN-BAPTISTE LACROIX/AFP

Američka manekenka i medijska ličnost Chrissy Teigen (35) u ponedjeljak je u objavi na blogerskoj platformi Medium konstatirala da se tijekom proteklih nekoliko tjedana naučila poniznosti, javlja CNN.

"Znam biti tiha, a bog zna da vas ne zanimam, ali želim da znate da sam sjedila u rupu zaslužene globalne kazne, ultimativno 'sjedi tu i razmisli o tome što si napravila'", napisala je Teigen. "Nije prošao ni jedan dan, ni jedan trenutak, a da nisam osjetila grižnju savjesti zbog stvari koje sam rekla."

Podsjetimo, Teigen se našla na udaru kritika kada je 26-godišnja američka manekenka i medijska ličnost Courtney Stodden otkrila da joj je Teigen prije 10 godina preko društvenih mreža slala uvredljive poruke i maltretirala je. "Mrzim te", "idi na spavanje zauvijek' i "jedva čekam da umreš" glasile su neke od poruka koje je Teigen poslala Stodden.

Osim Stodden, Teigen je ružne riječi uputila glumici Lindsay Lohan, bivšoj guvernerki Aljaske Sarah Palin, mladoj glumici Quvenzhane Wallis, pjevačicama Avril Lavigne i Mariah Carey te televizijskoj zvijezdi Farrah Abraham.

Stodden je postala popularna nakon što se kao 16-godišnjakinja udala za 35 godina starijeg glumca Douga Hutchinsona. Stodden je medijsku pažnju koju je dobila zbog toga pretvorila u nekoliko pojavljivanja u reality TV emisijama. Stodden se u međuvremenu razvela od Hutchinsona, a danas se identificira kao nebinarna osoba.

Teigen se sredinom svibnja 2021. godine ispričala Stodden, a ova je prihvatila njezinu ispriku.

"Kao što znate, brojni grozne tweetovi koje sam objavila isplivali su na površinu. Sramim ih se. Shvaćam koliko su boli nanijeli. Moram se stoga pitati - kako sam samo mogla to napraviti", napisala je Teigen na Mediumu u ponedjeljak.

Teigen je rekla da postoji "više nego nekoliko ljudi" kojima se mora javno ispričati te da se nekima od njih javila privatno. "Tim su ljudima trebali suosjećanje, dobrota, podrška i razumijevanje, a ne moja zloba koju sam pokušala prodati kao usputni, grubi humor. Bila sam trol. Točka. Žao mi je zbog toga", dodala je.

"Dok razmišljam o onima koje sam povrijedila svojim šalama i nasumičnim opservacijama i prijateljima koje razočarala, želim iskoristiti ovu priliku da sve bolje pojasnim. Bila sam nesigurna i nezrela. Mislila sam da ću biti prihvaćena ako zadivim strance. Ako bi se neki poznatu osobu cipelarilo, ja bih otišla na Twitter i uključila se. Tada sam vjerovala da su moja dobacivanja pametna i bezopasna. Mislila sam da će ljudi misliti da sam cool ako zbijam šale na račun poznatih osoba", napisala je Teigen.

Manekenka je rekla da objavom na Mediumu htjela dati kontekst svojim ispadima, a ne pretvoriti se u žrtvu. Rekla je da je u međuvremenu sazrela, udala se, postala roditelj, otišla na liječenje i pretrpjela dovoljno trolanja da joj je jasno kakvu je štetu počinila.

"Bolje razumijem motivaciju za trolanje, a to je instant užitak. Kada bacite kamen na nekoga koga se smatra nedodirljivim jer je poznat i slavan, osjećate se dobro. Također, sada znam kako je biti netko na koga se baca kamenje. Vjerujte mi, cijenim ironiju na djelu", zaključila je Teigen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:59