KONTROVERZNI REPER

Kanye West na meti kritika zbog neočekivanog poteza na modnoj pisti: ‘White Lives Matter‘

Neke od manekenki također su nosile majicu s istim natpisom, a obožavatelji su imali mnogo toga za reći kada su to vidjeli

Kanye West

 Abaca/Abaca Press/Profimedia

Američki reper Kanye West iznenadio je neočekivanom modnom revijom ‘Yeezy‘ na Tjednu mode u Parizu, no o jednom detalju posebno se pričalo.

Naime, prije nego što su se pojavile manekenke na pisti, West je održao govor noseći majicu s Papinim likom s prednje strane te s natpisom ‘White Lives Matter‘ (životi bijelaca su važni) sa stražnje strane.

Reper je u svom govoru spomenuo pljačku svoje bivše supruge Kim Kardashian prije šest godina, svog bivšeg menadžera Scootera Brauna, probleme s kojima se suočio pri ulasku u modnu industriju, svoj nedavni sukob s Gapom te još mnogo toga.

- Ja sam Ye i svi ovdje znaju da sam ja vođa, rekao je u jednom trenutku.

- Ne možete upravljati sa mnom, naglasio je.

Neke od manekenki također su nosile majicu s istim natpisom na leđima, a obožavatelji su imali mnogo toga za reći kada su to vidjeli.

- Poslati majicu s natpisom ‘White Lives Matter‘ niz pistu u Parizu doslovno je ludilo i nikakvo evanđelje neće tog čovjeka dovesti kroz vrata raja, jako mi je žao, komentirao je jedan korisnik Twittera.

Reper je u međuvremenu rekao što za njega predstavlja moda, istaknuvši kako je to svojevrsno izražavanje identiteta.

- Postoje samo ljudi. S iste planete. A nekada, u srednjoj školi, čini se da se ne uklapamo. I u ovakvoj situaciji imamo priliku okupiti se kako bismo izrazili tko smo, rekao je West za Vogue prije modne revije.

Prošloga je tjedna posjećivao modne revije u Londonu i Parizu, čak je i debitirao na modnoj pisti kao model, otvorivši modnu reviju Balenciage u nedjelju.

Khloé Kardashian, Kylie Jenner i njegova kći North West sjedile su u prvom redu dok je on šetao blatnjavom pistom. Na prethodnim reperovim modnim revijama gosti su čekali satima na vrelom suncu, a modeli su padali u nesvijest. Inače, ovo je prvi put da West nosi svoje dizajn na Tjednu mode u Parizu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:19