‘CRNA IZVRSNOST‘

Kako je vježba na parteru mlade gimnastičarke postala viralna senzacija: ‘Morala sam to napraviti‘

Nia Dennis rekla je da su prosvjedi "Crni životi su važni" inspirirali njezinu vježbu kojoj su suci dali ocjenu 9,95 od 10
Nia Dennis
 Keith Birmingham/Zuma Press/Profimedia

Vježba na parteru afroameričke gimnastičarke Nije Dennis (21), studentice Kalifornijskog sveučilišta u Los Angelesu (UCLA), postala je viralna senzacija jer je Dennis kao glazbenu podlogu za vježbu koristila pjesme brojnih afroameričkih izvođača poput Kendricka Lamara, Beyoncé i Missy Elliot, piše BBC.

Dennis je rekla da su prosvjedi "Crni životi su važni" (BLM) inspirirali njezinu vježbu. Gimnastičarka je tijekom vježbe čak i kleknula te dignula ruku u zrak, točno onako kako su to rade prosvjednici. Svoju je vježbu nazvala "Crna izvrsnost".

"Morala sam to napraviti... zbog kulture", napisala je 21-godišnjakinja na Instagramu. Dennis je za svoju vježbu dobila visoke ocjene, 9,95 od 10, a mnogi korisnici društvenih mreža pohvalili su njezin nastup zbog energije i entuzijazma koje je pokazala.

Video snimka vježbe koju je na Twitteru objavila gimnastičarska momčad Kalifornijskog sveučilišta pregledana je nešto manje od 10 milijuna, a snimku su na svojim profilima objavile i bivša prva dama Sjedinjenih Američkih Država Michelle Obama te reperica i pjevačica Missy Elliot.

Dennis je rekla da je htjela da njezina vježba bude slavlje Afroamerikanaca, njihove borbe i postignuća.

"Tema BLM prosvjeda jako je teška. O njoj se teško razgovara. Ponekad se s ljudima morate susresti u mjestu u kojem se nalaze, morate im pristupiti slavljenički", rekla je Dennis za portal The Lily koji se nalazi u vlasništvu The Washington Posta. "Sve pjesme koje sam odabrala izvode Afroamerikanci iz različitih epoha. Oni su utjecali na crnu kulturu, ali i na mene. Ja slavim što su napravili i provodim se kao nikad u životu."

Gimnastičarka je rekla da prošlog ljeta nije mogla sudjelovati u BLM prosvjedima jer se oporavljala od ozljede ramena, ali da je duhom bila na ulicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:17