NEVJEROJATNA PRIČA

Kako je od krvoločnog ‘Paklenog šunda‘ nastala romantična komedija ‘Ja u ljubav vjerujem‘

Taj nepoznati momak bio je u Harrodsu, ondje je upoznao vrlo slavnu ženu i odveo je u svoj stan, otkrio je glumac Hugh Grant
Uma Thurman
 Supplied By Lmk/Ipa/Ipa/Profimedia

U sad već kultnoj romantičnoj komediji "Ja u ljubav vjerujem" ("Notting Hill") iz 1999. godine, ljubavna veza između simpatičnog knjižničara (Hugh Grant) i poznate glumice (Julia Roberts) djelovala je toliko nevjerojatno da su je mnogi odmah okarakterizirali kao "puku fantaziju koja se ne događa u stvarnome svijetu".

No prema pisanju Daily Maila, čini se kako je radnja filma možda ipak bila nadahnuta "pravim" odnosom između londonskog izdavača i zvijezde holivudskog blockbustera "Pakleni šund" ("Pulp Fiction"), tad mlade Ume Thurman.

Naime, Hugh Grant i ranije je sugerirao da se njegov lik iz "Notting Hilla", William Thacker, temelji na neimenovanoj stvarnoj osobi - sad je pak otkriveno kako se radi o Williamu Sieghartu, koji se sa scenaristom spomenutog filma Richardom Curtisom sprijateljio i intenzivno družio dok su obojica bili studenti na Oxfordu.

image
Julia Roberts i Hugh Grant u filmu 'Ja u ljubav vjerujem'
7e Art/Polygram Filmed Entertain/Photo12 via AFP

Sieghart je 1994. imao romansu s tad 24-godišnjom Umom Thurman, koja se dvije godine prije razvela od britanskog glumca Garyja Oldmana. Par se upoznao u Londonu gdje je ona u to vrijeme bila na snimanju. Baš poput likova iz romantične komedije, Uma i William započeli su ljubavnu vezu nakon slučajnog sastanka.

- Ovo je priča koju Curtis zapravo ne želi priznati, ali sve mi je rekao kad je bio pijan. Njegov prijatelj, običan momak, bio je u Harrodsu, ondje je upoznao vrlo slavnu ženu i odveo je u svoj stan. To mu je bila inspiracija za scenarij. Ali toliko se boji da će ljudi saznati tko je ta poznata osoba i zato je ovu informaciju htio zadržati za sebe - otkrio je Hugh Grant.

Gospodin Sieghart, koji je sad u ranim 60-ima, od 1996. u braku je s redateljicom Molly Dineen. Ni on ni Thurman nisu htjeli komentirati tvrdnje o njihovoj navodnoj romansi.

No scenarist Curtis nije porekao da poznaje "pravog Thackera".

- Zamišljao sam kako bi to bilo kad bi se večeralo u prijateljevoj kući s primjerice Madonnom ili princezom Dianom - rekao je svojedobno o scenariju za hit "Ja u ljubav vjerujem".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:37