OPTUŽEN ZA RUSOFOBIJU

Kako je Morgan Freeman završio na Putinovoj crnoj listi: ‘Više ne smije u Rusiju, neka promijeni ponašanje‘

Slavni američki glumac još je 2017. snimio video u kojem je Rusiju optužio da spletkari protiv SAD-a, pa u Moskvi više nije poželjan

Morgan Freeman

 Matt Baron/bei/shutterstock/Shutterstock Editorial/Profimedia/Matt Baron/bei/shutterstock/Shutterstock Editorial/Profimedia

Rusija je objavila listu od 963 Amerikanaca kojima je trajno zabranjen ulazak u zemlju jer ih ruska vlada optužuje za "antiruske aktivnosti".

Glumac Morgan Freeman (84) nalazi se među imenima na popisu, a razlog je očito snimljeni video iz 2017. godine u kojem tvrdi da Rusija "spletkari" protiv SAD-a.

- Mi smo s Rusijom u ratu, rekao je između ostalog tada Freeman.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova tvrdi da ljudi s popisa "potiču rusofobiju".

"Naglašavamo da će neprijateljske akcije koje poduzima Washington, koje su bumerangom protiv samih Sjedinjenih Država, i dalje dobivati odgovarajuću zabranu", napisano je. "Ruske protusankcije imaju cilj prisiliti vladajući američki režim da promijeni svoje ponašanje, prepoznajući nove geopolitičke realnosti", dodaje se.

image

Vladimir Putin potpisao je zabranu ulaska u zemlju za gotovo 1000 Amerikanaca

Mikhail Metzel/Afp

Na njemu su već poznata imena protiv kojih je Rusija ranije najavljivala sankcije kao što su američki predsjednik Joe Biden, potpredsjednica Kamala Harris, američki državni tajnik Antony Blinken, američki ministar obrane Lloyd Austin.

Bijela kuća ismijala je ruske sankcije zezajući se da nitko ne planira odmor u Moskvi, sugerirajući da je režim Vladimira Putina očito ciljan na pogrešnog Joea Bidena.

Na zabranjenoj listu nalazi se i William Burns, šef CIA-e i Jake Sullivan, savjetnik za nacionalnu sigurnost, zajedno s Hillary Clinton. Kao i Nancy Pelosi, Mark Zuckerberg, Hunter Biden, sin američkog predsjednika. Uz sadašnje, na popisu se nalazi i nekoliko mrtvi političara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:54