OBITELJSKE VEZE

Kada poželi razgovarati s ocem, Harry će morati uputiti službeni zahtjev. A Charles i Camilla odbili su mu i ovo

Otkriveno je da je početkom rujna odbijen zahtjev princa Harryja da prespava jednu noć u Windsoru, a nije to jedino poniženje

Kralj Charles sa sinovima Harryjem i Williamom 2013. godine

 Gavin Rodgers/Shutterstock Editorial/Profimedia/Gavin Rodgers/shutterstock Editorial/profimedia

Odnos britanskog kralja Charlesa III. i njegovog mlađeg sina, princa Harryja nikad nije bio lošiji. Mediji na Otoku i u SAD-u, gdje Harry živi sa suprugom Meghan i djecom Archiejem i Lilibeth, otkrili su sada kako je posljednji Harryjev posjet domovini (gdje je, usput, još uvijek peti u nasljednom redu za prijestolje) završio dosta neugodno. Početkom rujna, naime, princ je doputovao u London, gdje se obilježavala prva godišnjica smrti kraljice Elizabete II., njegove bake. Također, bio je na dodjeli nagrada organizacije WellChild koja pomaže obiteljima s teško bolesnom djecom, i s kojom je dugo surađivao. Nakon toga je otputovao u Njemačku, u Düsseldorf na Sportske Igre Invictus, koje je utemeljio 2014. godine.

Boravak u Londonu, kako sada otkriva US Daily, nije prošao dobro "na mnogo razina". Tijekom svojeg posjeta u rujnu, princ je snimljen na izlasku iz kapelice Sv. Jurja u dvorcu Windsor, gdje je sahranjena kraljica. Bio je vidno tužan i ozbiljan, a čini se da to nije bilo samo zbog bake, nego i iz drugih razloga.

Otkako im je Charles III. oduzeo kuću Frogmore, Sussexovi nemaju službenu rezidenciju u Velikoj Britaniji i princ je, navodno, želio prespavati u Windsoru, no njegov zahtjev je odbijen.

image

Princ Harry i kralj Charles na pogrebu kraljice Elizabete II.

© No10 Crown Copyright/Eyevin/Eyevine/Profimedia/© No10 Crown Copyright/eyevin/eyevine/profimedia

Kako pišu US Daily i The Telegraph, zaposlenici dvora "koji su s veseljem ispričali neugodnu priču", tvrde da je Harryju rečeno kako "nije moguće udovoljiti njegovu zahtjevu jer ni jedno od imanja nije spremno u tako kratkom roku". Također, kralj Charles sina je pozvao da mu se pridruži u dvorcu Balmoral u Škotskoj, gdje je kraljica preminula, no Harry je to odbio "jer je bio jako zauzet zbog Igara Invictus". Očekivano, nije se družio ni s bratom, princom Wiliamom i njegovom obitelji koji, ionako, u to vrijeme nisu bili u Londonu nego su obavljali "kraljevske dužnosti" 200 kilometara dalje, u Bornemouthu.

Priča tu nije stala, ako se može vjerovati "pouzdanim izvorima" koji standardno nisu naklonjeni odbjeglom princu. Naime, Harry je doživio i dodatno poniženje jer mu je, nakon odbijanja očeva poziva i smještaja, rečeno da u budućnosti oca ne može posjetiti bez prethodne najave. Teško da bi to i poželio, no čini se da su mu ljudi s dvora odlučili zadati preventivni udarac. Tako je Harry preko kraljevih pomoćnika obaviješten da će u budućnosti morati poslati formalni zahtjev kada poželi pričati s ocem.

Doduše, The Telegraph piše kako nije baš jasno zna li kralj sve detalje ovog dogovora. Prema riječima pouzdanih izvora u The Daily Beastu, kralj Charles nikad nije prestao voljeti svojeg sina, no sve je ljući i osjeća sve veću bol i neugodu zbog Harryjevih postupaka i blaćenja britanske kraljevske kuće, a posebno kraljice Camille.

image

Prince Harry i supruga Meghan Markle na igrama Invictus

Bruce Adams/Dmg Media/Profimedia/Bruce Adams/dmg Media/profimedia

Nju je u svojoj knjizi "Rezerva" princ prozvao zlom maćehom, proglasio je izvorom priča o sebi i princu Williamu koje su curile u medije, te opasnom ženom koju, da se njega pita, njegov otac nikad ne bi oženio. Opći je zaključak da bi za Harryja, to jest za Sussexove, najbolje bilo da "Englesku puste na miru" barem nekoliko godina i nastave graditi, manje ili više uspješno, svoj život i svoj brend u SAD-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:54