FOTOEKSKLUZIV JUTARNJEG

John Malkovich upravo stigao u Zagreb: Kasnio mu let, došao u Westin i sad kreće na probu

Prema informacijama koje smo uspjeli dobiti, glumac ima jednostavan plan

John Malkovich

 Davor Pongračić/cropix

John Malkovich stigao je u Zagreb. Slavni glumac doletio je nešto prije 15 sati avionom iz Frankfurta koji je u dolasku kasnio preko dvadeset minuta što je izazvalo poremećaj u njegovom rasporedu jer je nakon toga zapeo i u prometnoj gužvi.

Malkovich je prije tri dana nastupao u Milanu u Teatro Arcimboldi, a Zagreb mu je iduća postaja na turneji s glazbeno scenskim performansom "The Music Critic". Prvi plan je, kako smo neslužbeno doznali, bio da glumac s aerodroma otiđe ravno u hotel Westin gdje je trebao odmoriti, međutim zbog komplikacija za odmor neće imati vremena.

Naime, Malkovicha se već u 16 sati očekivalo na probi u dvorani Vatroslav Lisinski gdje će navečer u 19.30 pred rasprodanom dvoranom i nastupiti. S obzirom na to da je u Westin došao tek oko 15.40, očito će i proba kasniti.

image
Davor Pongracic/Cropix

Prema informacijama koje smo uspjeli dobiti, glumac ima jednostavan plan - jest će u hotelu u kojem i odsjeda, a s obzirom na obveze nije planirao u šetnju gradom. Već u nedjelju odlazi iz Zagreba, međutim zasad novih datuma za njegovu turneju, barem na internetu, nema.

"The Music Critic" je inače svojevrsni spoj teatra, glazbe i komedije, a u kojem je Malkovich glavni narator i glumi glazbenog kritičara koji iznosi salve ne baš ugodnih komentara na račun velikih skladatelja. Cijeli koncept osmislio je Aleksey Igudesman, koji s ansamblom tijekom showa uvijek prati Malkovicha.

image
Davor Pongracic/Cropix

Show je u svim gradovima u kojima je Malkovich nastupao doživio ovacije publike, a kako se može čuti u recenzijama, Malkovich kroz ironiju priča kako si je njemački glazbenik Schumann samo laskao da je "skladatelj", skladatelj i pijanist Brahms zapravo je "netalentirano kopile", a njihov francuski kolega Claude Debussy jednostavno je ružan. Malkovich s kritikama nema problema. Tvrdi da bi kritičari trebali raditi upravo to - kritizirati. On je, prema vlastitim riječima, samo pokušao ući u ulogu najstrožeg kritičara i spojiti sve kritike na jednome mjestu, i to na humorističan, scenski način. To mu nije predstavljalo osobit problem, s obzirom na to da je glumio i mnogo opasnije likove.

Uoči zagrebačkog nastupa dao je i ekskluzivni intervju za Jutarnji list, u kojem je najzanimljiviji dio bio pitanje njegovog podrijetla. Naime, za njega se govori da je hrvatskog, njemačkog i škotskog podrijetla. Obitelj njegova oca bila je iseljenička, u Ameriku je otišla iz grada Ozlja. Dosad nije saznao puno podataka o svom podrijetlu..

image
Davor Pongracic/Cropix

- Moji mi korijeni i danas ostaju misterij - kaže i dodaje da je uživao svaki put kada je posjetio Hrvatsku, a posebno je dobro upoznat s našom obalom i otocima. Kao i inače, ne želi reći kojima. U protivnom se tamo ne bi mogao vratiti u miru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 17:06