KRIVA PROCJENA

Jill Biden otkrila što je pomislila kada je prvi put vidjela Joea: ‘Hvala Bogu da je to samo jedan spoj...‘

Američki predsjednik čak je pet puta morao prositi svoju suprugu koja je bila neodlučna zbog prvog braka

Joe i Jill Biden 

 Jim Watson/Afp

Joe Biden nije na prvu impresionirao svoju suprugu Jill Biden. Dapače, prva dama pošteno je ‘izribala‘ Bidena zbog njegovog stila kada su se prvi put sreli 1975. godine, donosi Page Six. Jill je to otkrila na prikupljanju donacija za svog supruga u klubu Lotos na Upper East Sideu.

"Bilo je to 70-ih... Bio je to Vijetnam, vrijeme ljubavi, borbe za jednaka prava. Nosila sam kosu do sredine struka, kao i većina muškaraca s kojima sam izlazila. Sjećate li se što ste tada nosili? Klompe, trapezice, obojene majice. Jedan dan sam iz vedra neba pozvana na spoj i te se večeri na mojim vratima pojavio zgodan mladi senator. Bacila sam jedan pogled na njegovo savršeno odijelo i njegove kožne mokasine i pomislila sam - ‘Hvala Bogu, to je samo jedan spoj!‘ ", ispričala je Jill Biden. Na kraju se ono što je trebalo biti tek jedan spoj ipak pretvorilo u bračnu ponudu.

image

Joe i Jill Biden 1987.

Cnp/Instar Images/Profimedia/Cnp/instar Images/profimedia

"Ma dobro, ako ću biti potpuno iskrena, bilo je pet ponuda, jer tako nešto nije bio dio mog životnog plana", otkrila je gospođa Biden. No nije baš bez razloga oklijevala, jer znala je da njezin potvrdni odgovor podrazumijeva puno veću odgovornost jer nije bilo samo njezino srce u pitanju. Naime prije njihova upoznavanja, Joeova žena Neilia i njegova kćerkica poginule su u automobilskoj nesreći. Biden je ostao udovac 1972. i samohrani otac sinova Beaua i Huntera Bidena.

"Nakon svega što su njegova dva sina, Beau i Hunter izgubili, znala sam da ako kažem ‘da‘ Joeu, to mora biti zauvijek. Tako sam na kraju shvatila da je moja ljubav prema Joeu i dečkima nadjačala sve moje strahove i rekla sam da. I evo nas 46 godina kasnije", kazala je Jill. Predsjednik Biden ranije je već ispričao o njihovom prvom susretu otkrivši kako mu je njegov brat namjestio spoj na slijepo. Bilo mu je, kako je tada rekao, odmah jasno da je ta žena kao stvorena za njega.

"Morao sam je pitati pet puta, a peti put sam bio u Južnoj Africi, pokušavajući vidjeti Nelsona Mandelu", izjavio je Drew Barrymore u prošlogodišnjem intervjuu. Jill koja je prethodno bila u braku pet godina od 1970. do 1975., objasnila je pak za Time Magazine kako se nakon razočaranja razvodom, više nikada nije željela osjećati tako izvan kontrole nad svojim srcem. Ali u mjesecima u kojima su Joe i ona hodali, ta se želja suočila s novom stvarnošću jer se zaljubila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:53