NOVA KOLEKCIJA

Jeste li znali da kreacije modne i glazbene ikone možete kupiti i u Hrvatskoj?

Victoria Beckham slavi ženstvenost, ističe vrijednosti i promiče umjetničku izradu, a naglašava i klasičnu baštinu brenda

Victoria Beckham

 Pixelformula/Sipa Press/Profimedia/Pixelformula/sipa Press/profimedia

Nova Netflixova dokumentarna serija "Beckham" otkrila je niz eksplozivnih detalja o obožavanom nogometašu Davidu Beckhamu i njegovoj obitelji, a posebnu je pozornost dobila Victoria Beckham, njegova svestrana supruga čije su pravo lice mnogi po prvi put vidjeli povodom ove često direktne i neočekivano otvorene serije.

Iako je prezime Beckham usko povezano s nogometom, ne smijemo zaboraviti na Victorijina postignuća i uspon prema vrhu glazbene, ali i modne industrije. Iako ju je svijet upoznao kada se pridružila legendarnoj ženskoj glazbenoj grupi „Spice Girls“, danas je je Vicky snažno modno ime. Odmah na početku modne karijere istaknula se činjenicom da nikada ženama neće sugerirati ono što i sama ne bi odjenula, zbog čega su njezine kreacije napravile pozitivan odjek, ne samo među celebrityjima, već i ostalim ženama.

image

Kolekcija V. Beckham

Pixelformula/Sipa Press/Profimedia/Pixelformula/sipa Press/profimedia

Njezini komadi dostupni su diljem svijeta u 230 trgovina u 50 zemalja diljem svijeta, uključujući posebno personalizirane prodajne prostore u ključnim robnim kućama. Ni modni entuzijasti u Hrvatskoj nisu zakinuti za osebujne Victorijine komade pa ih mogu nabaviti u Heraldi for men & women trgovinama na adresi Frankopanska 6 u Zagrebu te u Arena Centru Zagreb.

Victoria je debitirala s linijom trapera pod nazivom VB Rocks. Tri godine kasnije izdala je kolekcije sunčanih naočala i traperica, dVb denim, kao i liniju mirisa "Intimately Beckham". Doduše, 2008. dolazi prava prekretnica: Beckham je proširila svoj modni repertoar, izbacivši kolekciju haljina. Također, iznenadila je i oduševila kritike i modne "opinion-makere".

U rujnu 2008. je Beckham predstavila svoju prvu kolekciju, niz od 10 haljina, a među modnim urednicima okupljenima u hotelu Waldorf u New Yorku pojavile su se brojne sumnje i bili su spremni ispisati prezirne kritike. No, debitantska kolekcija Posh Spice odmah je bila dobro primljena od strane modnih urednika, koji su pohvalili "sofisticiranost" kroja i pristajanja. Nazvali su je "vrlo dojmljivom, dovršenom kolekcijom, bez ijednog promašaja".

Također se okušala u modelingu, pojavljujući se na revijama kao i u tiskanim oglasima, a napisala je i knjigu modnih savjeta, "That Extra Half an Inch: Hair, Heels, and Everything in Between" (2006.). Beckham je 2017. postala časnica Reda Britanskog Carstva (OBE) za svoje zasluge u modnoj industriji.

Godinama kasnije, njezine kreacije nose zvijezde poput Meghan Markle, Blake Lively, Gwyneth Paltrow, a njezina nova kolekcija slavi ženstvenost, ističe vrijednosti i promiče umjetničku izradu, istovremeno naglašavajući klasičnu baštinu brenda uz moderni i luksuzni prizvuk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:50