MORALA JE PREŽIVJETI

Jelena Đoković: ‘Nisam imala novca da jedem po restoranima pa sam iz muke postala veganka‘

Jelena se, naime, već godinama deklarira kao veganka te ne konzumira meso, mlijeko i šećer

jelena đoković

 Afp/

Supruga srpskog tenisača Novaka Đokovića, Jelena Đoković, otkrila je zašto je postala veganka, a njezin razlog rastužio je neke obožavatelje.

Jelena se, naime, već godinama deklarira kao veganka te ne konzumira meso, mlijeko i šećer. Međutim, otkrila je da je na taj tip prehrane prešla zato jer je morala, a ne toliko jer je to željela... Otkrila je da je sve počelo tijekom njezinih studentskih dana, piše Kurir.

"Počela sam razmišljati kako da preživim tri godine, jer nisam imala novca da jedem u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živjela u domu gdje imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke", otkrila je supruga srpskog tenisača.

image

Jelena i Novak Đoković

Instagram/Jelena Đoković/

Nije sigurna hoće li do kraja života ostati veganka, ali najvažnije joj je da se dobro osjeća.

‘‘Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvijek, ali ga ne jedem. Dobro se osjećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako živjeti ovaj život budna, s energijom, zdrava‘‘, objasnila je i dodala da se njezina prehrana sastoji 70 posto od sirove hrane, a 30 posto od kuhane.

"Najčešće jedem juhu, bezglutensku tjesteninu, quinoju, rižu... Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organiziram oko obroka i sretna sam što imam partnera koji je kao i ja posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi prehrane se tek malo razlikuju", otkrila je Jelena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 15:27