UZVRATNI UDARAC

Jednim lajkom Monica Lewinsky pokazala Aniston što misli o njezinim izjavama da je ‘slavna, a ništa ne radi‘

Brojni se fanovi obrušili na zvijezdu ‘Prijatelja‘ nazivajući je licemjernom nakon komentara o internetskim zvijezdama koje ‘ne rade ništa‘

Monica Lewinsky

 Kena Betancur/AFP

Nije dugo trebalo da se najslavnija pripravnica Bijele kuće Monica Lewinsky oglasi, doduše prilično diskretno, na izjave glumice Jennifer Aniston koja ju je, između ostalih, kritizirala jer je "slavna ne radeći ništa" u intervjjuu u kojem je kritizirala poznate ličnosti s interneta koje "razvodnjavaju" Hollywood. Iako se još uvijek čeka pravi odgovor 48-godišnje Lewinsky na tvrdnje 53-godišnje zvijezde serije "Prijatelji", svoje osjećaje i stavove po tom pitanju jasno je pokazala 'lajkajući' tweet jednog od korisnika Twittera koji je pak kritizirao zvijezde koje "omalovažavaju prošlost druge žene" unatoč tvrdnjama da "propovjedaju žensko osnaživanje".

U tweetu koji detaljno opisuje ulogu Monice Lewinsky u pop kulturi, napominjući kako su brojni pjevači i reperi njezino ime godinama koristili u pjesmama, jedan korisnik Twittera obrušio se na "licemjere" koji su godinama blatili bivšu pripravnicu Bijele kuće.

"Čak je i Beyonce, gđa. Ženska Snaga (koju volim i u kojoj uživam) koristila ime gđe. Lewinsky u pjesmi o... pa, o nečemu. Za žene koje propovjedaju vlastito osnaživanje kako bi omalovažile prošlost druge žene i izvukli je na površinu iz tog razloga djeluje uistinu licemjerno", stoji između ostalog u tweetu.

image

Monica Lewinsky

Jerod Harris/AFP

U još jednom komentaru na istoj društvenoj mreži piše: "Pitam se je li Lizzo pitala Lorenu Bobbitt smije li koristiti njezino ime i njene nasilne radnje, na način kako su stotine repera i komičara koristili ime Monice Lewinsky u pejorativnom smislu, zaboravljajući stvarnu ženu u pozadini toga, koja ima osjećaje, duh, vlastito mentalno zdravlje koje treba očuvati, i dignitet".

Inače, Lewinsky je poznata po tome što se našla u središtu seks skandala s bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom 1998. nakon što je otkrivena njegova dvije godine duga veza s tada 24-godišnjom pripravnicom.

Lewinsky se oglasila online nakon što se Aniston suočila s bijesnim reakcijama nakon komentara u kojem je razglabala o tome na koje su sve načine internetske zvijezde došle do slave u modernom društvu, pa su je ljuti obožavatelji optužili kako želi 'očuvati' holivudsku elitu. Aniston je sporne izjave dala tijekom razgovora sa zvijezdom filma "Pam & Tommy" Sebastianom Stanom za Variety dok su komentirali zloglasnu snimku seksa Pamele Anderson i Tommyja Leeja koja je procurila 1995., a na kojoj se i temelji Stanova serija za Hulu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:34