WOMEN IN SPORTS

Sportska novinarka Diletta Leotta stiže u Hrvatsku: Boravit će u Zadru

Talijanska sportska reporterka u lipnju će boraviti u Zadru, a povod je Sunset Sports Media Festival

Diletta Leotta

 Priredba Studio

Jedna od najzgodnijih sportskih novinarki na svijetu Diletta Leotta stiže uskoro u Zadar. Povod je Sunset Sports Media Festival koji će se održati od 9. do 16. lipnja, a Leotta će sudjelovati na panelu "Women in Sports" zajedno s drugim uspješnim ženama iz područja sporta i medija poput Mirne Zidarić, Ivone Hemen, Zdenke Zrilić, Debole Adebanjo, Ughette Ercolano, Alexe Vojvodic i Amande Guerra. Ideja je, ističu organizatori, da gošće još jednom pokažu kako svojim znanjem mogu ravnopravno stajati "rame uz rame" svojim muškim kolegama, sportskim stručnjacima.

image

Debola Adebanjo

Ifedayo Omoleye/priredba Studio

Ughetta Ercolano, potpredsjednica Content Southern Europe DAZN-a, globalne pretplatničke usluge za streaming videozapise sa sportskom pretplatom, koji od prošle godine po prvi put u povijesti prenosi sve utakmice Serie A, održat će predavanje na temu "Future of Serie A".

Giulia Diletta Leotta podijelit će svoje iskustvo o tome kako je biti uspješna žena u svijetu sporta i koje su to prepreke koje se moraju savladati na putu do vrha. Leotta, koja je prošle godine punila stupce i zbog svoje ljubavne veze s turskom glumačkom zvijezdom Canom Yamanom sportska je novinarka koja 2018. godine za DAZN komentira prijenose Serie A, a ranije je prezentirala utakmice Serie B na talijanskom Sky Sportu uz Gianlucu Di Marzia i Lucu Marchegianija.

image


Mirna Zidaric

Priredba Studio

Amanda Guerra američka je novinarka nagrađena Emmyjem koja je rođena i odrasla u Richardsonu u Teksasu, a trenutno radi kao "in-game host" za vikend seriju Texas Rangers Baseball Cluba. Kako organizatori ističu, pored naših domaćih snaga, na predavanju će biti ii Debola Adebanjo, novinarka s desetogodišnjim iskustvom na više medijskih platformi. Trenutno radi za BBC gdje pokriva sport u Africi, a na svjetlo dana iznosi zanimljive priče poznatih sportaša, od kojih su neke tijekom godina bile priznate za međunarodne sportske nagrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 03:55