NOVA ‘BARBARELLA‘

Jedna od najseksi glumica današnjice baca se na posao, preuzima kultnu ulogu: ‘Jedva čekam upotrijebiti seks kao oružje!‘

Sydney kaže da je uzbuđena što će preuzeti ulogu koja je proslavila filmsku ikonu Jane Fondu

Sydney Sweeney 

 Planet Photos/Planet/Profimedia/Planet Photos/planet/profimedia

Još kao popularnoj, ali promiskuitetnoj Cassi Howard u tinejdžerskoj drami ‘Euforija‘, Sydney Sweeney nisu bile strane golišave scene. A sada je glumica nominirana za Emmy izjavila da jedva čeka upotrijebiti "seks kao oružje" u novoj ulozi koja je čeka. Riječ je o Barbarelli, u istoimenom filmu, koju je prvotno utjelovila legendarna Jane Fonda.

Slavna glumica Jane Fonda utjelovila je legendarnu Barbarellu, koja se godine 40000. nakon putovanja svemirom mora spustiti na planet Lythion. Ona je, moglo bi se reći, ženski James Bond koji pobjeđuje zle robote i čudovišta, ali i nagrađuje zgodne muškarce koji joj pomažu u pustolovinama. A s kim god da se bori, zlom Kraljicom ili pak Crnim Čuvarima, Barbarella uvijek gubi jedan dio svog uskog svemirskog odijela...

image

Barbarella, Jane Fonda

Courtesy Everett Collection/Everett/Profimedia/Courtesy Everett Collection/everett/profimedia

Sydney kaže da je uzbuđena što će preuzeti ulogu koja je proslavila ovu filmsku ikonu, koja se skinula gola u uvodnoj sceni originalnog filma iz 1968. godine.

"Barbarella je tako zabavan lik za istraživanje. Ona prihvaća svoju ženstvenost i seksualnost i ja to volim. Koristi seks kao oružje i mislim da je to tako zanimljiv put u svijet znanstvene fantastike", rekla je 26-godišnja Amerikanka koja je zaludjela svijet svojom ljepotom i talentom.

"Gledala sam original i pomislila: ‘Ovo je nevjerojatno ludo i više nego ikonično. Pomislila sam da bi bilo jako zanimljivo napraviti to iz današnje perspektive", dodala je.

Sydney je otkrila da bi čak bila otvorena za raspravu o tome da ponovno poželi dobrodošlicu 86-godišnjoj.

"To ovisi o tome želi li ona biti uključena. Uvijek sam za razgovor sa što više ljudi", poručuje Sweeney.

image

Sydney Sweeney

Theimagedirect.com/The Image Direct/Profimedia/Theimagedirect.com/the Image Direct/profimedia

Barbarella se temelji na istoimenom francuskom znanstveno-fantastičnom stripu. Izvorno je smješten u 41. stoljeće, vrijeme kada se Zemljani više ne pare nego umjesto toga uzimaju tablete "dok se ne postigne potpuni odnos".

Film, koji je prikazivao Fondin lik kako spava s muškarcima samo da bi pomogla spasiti čovječanstvo, postao je kultni klasik zahvaljujući smislu za humor i scenama ispunjenim kičem. No, pokazao se i kontroverznim. Iako je Fondu pretvorio u međunarodni seks simbol, kasnije je rekla da je imala pomiješane osjećaje o filmu jer je u vrijeme snimanja patila od bulimije i napila se prije snimanja gole scene.

No, Sydney se ne zamara kontroverzama (ili skidanjem na ekranu) te će započeti s radom na "Barbarelli" nakon što završi snimanje treće sezone serije ‘Euforija‘ za HBO. Nedavno je u jednom podcastu otkrila i kako je njezina obitelj doživjela njezino skidanje na ekranu.

"Dovela sam dosta članova svoje obitelji na premijeru. Bila sam tako uzbuđena jer je bila riječ o velikoj holivudskoj premijeri i o onome o čemu sam toliko dugo sanjala. Željela sam to iskustvo podijeliti sa svojom obitelji. Jako volim svoju baku, ali kad smo završili, nagnula se prema meni i rekla: ‘Imaš najbolje sise u Hollywoodu.‘ Rekla sam: ‘Hvala ti puno‘, a zapravo sam cijelo vrijeme samo sve više tonula u stolcu i razmišljala: ‘Što sam to učinila?‘ Ali na kraju sam se ipak osjećala bolje", ispričala je glumica.

Nakon što se probila s ‘Euforijom‘, Sydney je glumila i u hit seriji ‘Bijeli lotos‘, a za obje je osvojila nominacije za Emmy za sporednu glumicu. Prošle je godine objavljena i njezina prva romantična komedija ‘Anyone But You‘, a sada glumi u horor filmu ‘Immaculate‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:07