DIRLJIVA POSVETA

Jedan oproštajni detalj posebno ganuo fanove ‘Ledenog doba‘: ‘Čekao sam na ovo 20 godina!‘

Ekipa iz studija za računalnu animaciju Blue Sky Studios oprostila se od ‘Ledenog doba‘ i svoje tvrtke posebnim filmom

Ledeno doba

 Screenshot Youtube

Blue Sky Studios, studio računalne animacije koji stoji iza većine filmova iz animirane franšize "Ledeno doba", na dirljiv se i emotivan način oprostio se od svijeta koji je pomogao stvoriti prije 20 godina. Njihovi animatori okupili su se i snimili oproštajni filmić - od studija i od "Ledenog doba".

- Ovaj video je oproštaj, ispraćaj pod našim uvjetima - napisala je ekipa koja je u njemu napokon dopustila sabljozuboj vjeverici Scratu da se dokopa svojeg žira i pogosti se njime!

image

Ledeno doba 2: Zatopljenje

20thcentfox Collection/Everett/Profimedia

Punih 20 godina Scrat je jureći od nemila do nedraga, po Zemlji i svemiru, lovio žireve i pritom izazivao nevolje, sve do uništenja napredne vjeveričje civilizacije i razdvajanja kontinenata.

S oproštajnom animacijom Blue Skyja to se napokon promijenilo. Scrat, koji je inače bio maskota tog studija, napokon je sretan.

Video je dotaknuo mnoga srca gledatelja "Ledeno doba" i ljubitelja animacije.

Na društvenim mrežama neki su zahvalili ljudima iz Blue Skyja jer su im pružili lijepe uspomene iz djetinjstva te se oprostili s njima. Jedan je gledatelj na YouTubeu komentirao kako filmić može natjerati odraslog muškarca da plače, a gledateljica je napisala: 'Da, plačem. I što onda?' Korisnik Twittera, pak, napisao je: "20 GODINA SAM NA OVO ČEKAO. 20 GODINA."

Ovaj studio za kompjutorsku animaciju zatvoren je sredinom prošle godine, zbog, kako je rečeno "nesretne kombinacije pandemije i Disneyjeve akvizicije 20th Century Foxa". Studio je proizveo ukupno 13 filmova, a posljednji je bio "Špijunaža i kamuflaža" ('Spies in Disguise') koji je u kinima prikazan 2019. godine. Iako njih više nema, Ledeno doba neće nestati. Ta franšiza bi se trebala dalje razvijati u okrilju Disney Plusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:14