PRIVREMENO ILI?

Je li on pomirio prinčeve? Najstariji Elizabetin unuk nagovorio ih na zajedničko pojavljivanje u javnosti

Sin princeze Anne navodno je postigao sklapanje primirja između Williama i Harryja. To mu nije prva posrednička uloga s ovim dvojcem

Prinčevi William i Harry te Peter Phillips na pogrebu princa Philipa

 Justin Goff/Goff Photos/Profimedia

Britanci koji tuguju za svojom kraljicom Elizabetom II. osjetili su golemo olakšanje i zadovoljstvo kada su se njezini unuci, William i Harry sa suprugama pojavili zajedno pred javnošću, u subotu, pred Windsorom. Odlazak voljene bake spojio je posvađanu braću, čemu su se mnogi i nadali.

image

William, Kate, Harry i Meghan pred Windsorom

I-images/Eyevine/Profimedia

Sada mediji pišu da je za ovu šetnju najzaslužniji Peter Phillips (44), sin princeze Anne i najstariji unuk pokojne kraljice Elizabete II.: navodno je on uspio postići sklapanje primirja između posvađanih rođaka, prinčeva Williama (40) i Harryja (37).

- Peter je navikao biti svojevrsna tampon zona u obitelji i dobro mu ide. - primijetio je insajder za The Telegraph - Tko zna, možda će ponovno preuzeti tu ulogu da bi spojio braću.

Phillips je, primjerice, hodao između dva otuđena brata tijekom pogrebne povorke za njihova djeda, princa Philipa, u travnju prošle godine.

image

Prinčevi William i Harry te Peter Phillips na pogrebu princa Philipa

Justin Goff/Goff Photos/Profimedia

Najstariji unuk, oduvijek je jako blizak s Williamom i Harryjem. Poslovni je čovjek, šef velike agencije za sportski menadžment i s bivšom suprugom Autumn Kelly ima dvije kćeri, Savannah (11) i Islu (10). Trenutno je 17. u redu za prijestolje.

Odnos između Harryja i njegova brata, kao i Harryja i svih ostalih Windsora, teško je narušen u posljednje dvije godine. Jaz nastao nakon odluke Harryja i Meghan Markle da napuste Otok i žive u SAD-u, samo se dodatno produbljivao kroz intervjue i izjave tog para u raznim medijima u kojima su članove kraljevske obitelji optuživali za maltretiranje, rasizam i još mnogo toga.

Nigdje se ne govori kako je Philips uspio to postići (a vjerojatno nije jedini koji se trudio) - no braća su se sa suprugama Kate i Meghan u subotu pojavila na ulazu u kraljevski posjed Windsor gdje su mnogi Britanci došli odati počast kraljici i položiti cvijeće u sjećanje na nju.

image

Nekad su iz nazivali "fantastičnom četvorkom"

Avalon.red/Avalon/Profimedia

Ovo je prvi put od Dana Commonwealtha, 9. ožujka 2020., da su se Charlesovi sinovi i njihove supruge, koje su mediji nekad zvali "Fab Four", Fantastičnom četvorkom, pojavili zajedno u javnosti.

image

Peter Phillips navodno je zaslužan za zajedničku šetnju braće i njihovih supruga

Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia

- Svi smo jako zahvalni što obje strane ostavljaju po strani sve ostalo zbog počasti kraljice - rekao je izvor iz kraljevske obitelji za Page Six.

Sam Peter Phillips je ranije toga dana bio u dvorcu Balmoral u Škotskoj, sa svojom majkom, kraljevskom princezom Anne i njezinim suprugom, viceadmiralom Timothyjem Laurenceom te sestrom Zarom Tindall.

image

Princ Edward, Timothy Laurence, princeza Anne, Peter Phillips i Zara Phillips pred dvorcem Balmoral

Andy Buchanan/Afp/Profimedia

Oni su s ostalim članovima obitelji, uključujući princa Andrewa i princa Edwarda, razgledali bukete i poruke sućuti ostavljene u čast kraljice Elizabete II. kod Balmorala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:54