‘BIT ĆETE POKRADENI‘

Jay-Z lukavo iskoristio vrijeme na pozornici: Isprozivao Grammyje i stao na stranu svoje supruge Beyonce

Objasnio je kako jednostavno želi da Akademija ‘organizira nagrade kako treba ili se dovede u red‘

Jay-Z na pozornici

 Amy Sussman/Getty Images/Profimedia/Amy Sussman/getty Images/profimedia

Na sinoćnjoj dodjeli Grammyja, Jay-Z je prozvao Akademiju za diskografsku umjetnost i znanost jer nije nikad dodijelila Beyoncé nagradu za album godine, unatoč tome što je pjevačica i njegova supruga ujedno i ženski izvođač s najviše osvojenih Grammyja ikada.

image

Jay-Z na pozornici

Kevin Winter/Getty Images/Profimedia/Kevin Winter/getty Images/profimedia

Dok je primao "Dr. Dre Global Impact" nagradu za svoj rad u glazbenoj industriji, poznati je glazbenik iskoristio svoj trenutak da osudi akademiju jer je "omalovažavala njegovu ženu".

image

Dua Lipa i Beyonce

John Shearer/Getty Images/Profimedia/John Shearer/getty Images/profimedia

- Ne želim osramotiti ovu mladu damu, ali ona ima više Grammyja od svih i nikada nije osvojila nagradu za album godine - rekao je dok je s pozornice gledao pjevačicu.

- Najviše Grammyja, no nikada nije osvojila album godine. Nešto mi tu ne štima - dodao je. Zatim je nastavio žestoko kritizirati kolege glazbenike, priznajući da neki od njih nisu ni zaslužili biti nominirani u određenim kategorijama.

- Neki od vas će otići kući večeras i osjećati se kao da su pokradeni. Neki od vas bi mogli biti opljačkani - našalio se 54-godišnji Jay-Z i dodao kako je "nervozan kada govori istinu" te istaknuo kako neki od nominiranih glazbenika ipak ne spadaju u kategoriju ovih koji će "biti pokradeni".

Dobitnik Grammyja nastavio je kako jednostavno želi da Akademija "organizira nagrade kako treba ili se dovede u red", piše Page Six.

Podsjetimo, 42-godišnja Beyoncé je četiri puta bila nominirana za album godine, ali je izgubila od Taylor Swift, Adele, Harryja Stylesa i Becka. Do danas je bila nominirana za ukupno 88 Grammyja, a osvojila ih je čak 33. Naime, poznata je glazbenica taj rekord postavila na prošlogodišnjoj dodjeli Grammyja kada je osvojila čak četiri prestižna kipića, uključujući i onaj za najbolji dance/elektronički album. Taj je rekord do te večeri, s 31 osvojenim trofejom, držao pokojni dirigent klasične glazbe Georg Solti.

Iako popularna Beyonce ove godine nije bila nominirana, oduševila je sveprisutne svojim otmjenim izdanjem.

image

Jay-Z i Blue Ivy Carter

Valerie Macon/Afp/Profimedia/Valerie Macon/afp/profimedia

Odjenula je crnu kožnu jaknu ukrašenu srebrnim nitnama, koju je uparila s kratkim hlačama i bijelom košuljom te crnom kravatom. Odjevnu kombinaciju zaokružila je bijelim kaubojskim šeširom, šiljastim crnim salonkama, crnim Louis Vuitton remenom sa srebrnom kopčom s logom modne kuće i raznim dijamantnim prstenjem. Sjedila je u prvom redu uz Jay-Z-ja i njihovu 12-godišnju kćer Blue Ivy Carter.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:46