TRAUMATIČNO ISKUSTVO

Javila se i četvrta žrtva koja optužuje Facu za seksualno napastovanje: ‘Slinio je po meni i prijetio mi‘

‘Pokušavala sam ga natjerati da prestane. Zatim je gurnuo moje ruke prema svome penisu‘ - rekla je žrtva

Chris Noth

 Home Box Office/New Line Cinem/AFP

Javila se i četvrta žena koja optužuje slavnog glumca Chrisa Notha, koji je utjelovio Facu u seriji "Seks i grad", za seksualno napastovanje, i to samo nekoliko dana nakon što je glumac otpušten s CBS-ove TV drame "The Equalizer".

Kantautorica Lisa Gentile priznala je da ju je Noth nasilno ljubio i pipao u njezinu stanu u New Yorku nakon što ga je srela u restoranu Da Marino u centru Manhattana, gdje je još jedna od žena također tvrdila da ju je glumac napao.

Gentile je rekla da je Notha upoznala 1998. godine, kada su oboje bili redoviti posjetitelji spomenutog restorana. Jedne večeri 2002. godine, odvezao ju je kući i zatražio da vidi njezin stan. Gentile se prisjetila da ju je tada gurnuo, na silu poljubio i opipao joj grudi.

"Slinio je po meni i brzo mi je postalo neugodno. Postao je agresivniji, stavio obje ruke na moje grudi i počeo ih jako stiskati preko moje košulje", rekla je Gentile na konferenciji za novinare, prenosi The Guardian.

Kada je stavio ruke ispod njezine košulje, navodno ga je pokušala odgurnuti. "Nastavila sam gurati njegove ruke sa sebe, prema dolje, dok ih je on uporno vraćao gore na moje grudi. Pokušavala sam ga natjerati da prestane. Zatim je gurnuo moje ruke prema svome penisu", ispričala je i dodala da je Noth, nakon što ga je uspjela odgurnuti, "Postao vrlo ljut te počeo vrištati i nazivati je zavodnicom i kujom te je nakon toga izjurio iz njezina stana".

Dodala je i da ju je sljedećeg jutra nazvao te je upozorio da "ako ikada ikome ispriča što se dogodilo prethodne noći, da će joj uništiti karijeru, da ga nikada više neće vidjeti i da će je staviti na crnu listu tako da nikada ne dobije nijedan posao."

"Bilo me strah istupiti u vezi ovoga zbog Nothove moći i njegovih prijetnji da će mi uništiti karijeru", rekla je Gentile, koja se sada ohrabrila izaći u javnost sa svojom pričom kako bi podržala žene koje su anonimno progovorile prije nje.

Podsjetimo, tri žene su ranije izjavile da ih je glumac seksualno napao u razdoblju između 2004. i 2015. godine, a Noth je negirao sve optužbe i nazvao ih lažima. Njegove kolegice iz serije "Seks i grad", Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon i Kristen Davis stale su na stranu napadnutih žena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:58