ŽIVOTNA DRAMA

Izbacio je brata blizanca iz kuće nekoliko dana prije njegove smrti: ‘Nisam ga mogao spasiti...‘

Brat Rupert si je prije dvije godine tragično oduzeo život nakon duge borbe s depresijom i ovisnošću o alkoholu

Will Young

 Instagram

Rođeni u razmaku od samo nekoliko minuta, pjevač Will Young i njegov brat blizanac Rupert dijelili su neraskidivu vezu, no njihovi životi krenuli su potpuno različitim putevima.

Will je nagrađivana zvijezda s top lista, ali njegov brat Rupert prije gotovo dvije godine tragično si je oduzeo život nakon duge borbe s depresijom i ovisnošću o alkoholu.

"Važno je ispričati svoju priču, ispričati Rupertovu priču, ispričati priču moje obitelji i ispričati priču o 20 godina života s mojim blizancem, koji je bio alkoholičar. Drugi ljudi će to doživjeti i ne želim da se osjećaju kao da su sami", rekao je Will.

image

Will Young

Instagram

Sada u svom dokumentarcu 'Will Young: Losing my Twin Rupert' prvi put javno progovara nakon smrti svog brata blizanca. Govori o slomljenom srcu zbog izbacivanja brata iz kuće samo nekoliko dana prije njegove smrti.

"Veoma sam počašćen i ponosan što mogu ispričati priču mog brata Ruperta u dokumentarcu na Channelu 4 koji će se emitirati 10. svibnja. Bilo je vrlo prosvjetljujuće i emotivno snimiti ovaj film i iznimno sam ponosan na svačiju uključenost u njega", napisao je Will u objavi na Instagramu.

Inače, u srpnju 2020. Rupert je primljen u bolnicu nakon što je prijetio da će skočiti s westminsterskog mosta. Samo tri dana nakon počinio je samoubojstvo na istom mjestu.

U siječnju ove godine Will je rekao kako je Rupert trebao biti pritvoren prema zakonu o mentalnom zdravlju.

Kako prenosi BBC, Will je rekao da je Rupertu bilo dopušteno napustiti bolnicu nakon pokušaja samoubojstva, i to bez konzultacija s psihijatrom. "Trebao je biti pritvoren radi vlastite sigurnosti. Da je to učinjeno, možda bi i danas bio živ”, rekao je.

"Veoma smo zahvalni Willu i njegovoj obitelji što su otvorili osjetljivu i tešku temu ovisnosti i nadamo se da će Willova duboka počast njegovom bratu uvelike pomoći onima koji prolaze kroz slična pitanja," rekla je urednica na Channelu 4 Rita Daniels.

Glazbenik koji će kasnije ove godine krenuti na britansku turneju, priznaje: "Imao sam veliki trenutak u kojem sam shvatio da ga ne mogu spasiti i to mi je donijelo puno tuge. Sada sam jednostavno vrlo zahvalan što sam proveo 42 godine s njim."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:08