ODE AMADEUS

Italija već razmišlja o Eurosongu 2025.: Objavljeno kada će se održati Sanremo, a najavljen je i povratak legende!

Koliko Talijani žive za ovaj festival dokaz je i to što se već sada naveliko nagađa kako će se na Sanremu 2025. u ulozi suvoditelja ukazati Mahmood

Prošlogodišnja pobjednica Sanrema, Angelina Mango

 Independent Photo Agency Srl/alamy/alamy/profimedia/Independent Photo Agency Srl/alamy/alamy/profimedia

Italija će, potvrđeno je, svog eurovizijskog predstavnika i sljedeće godine birati na festivalu u Sanremu koji će se, objavljeno je, održati između 4. i 8. veljače. Nakon pet godina vladavine Amadeusa, u fotelju umjetničkog direktora i voditelja festivala vraća se Carlo Conti, legenda čije ime od 2011. godine nosi i jedan asteroid.

Koliko Talijani žive za ovaj festival dokaz je i to što se već sada naveliko nagađa kako će se na Sanremu 2025. u ulozi suvoditelja ukazati Mahmood. Što se koncepcije tiče, Conti je već najavio kako će festivalske večeri završavati najkasnije do 1 sat u noći i da se nipošto neće dogoditi da se pobjednik festivala proglasi oko 3 sata ujutro.

Podsjetimo, na Sanremu je ove godine pobijedila Angelina Mango, koja je s pjesmom ‘La noia‘ završila na sedmom mjestu na Eurosongu, što će se sljedeće godine održati u Švicarskoj, unatoč protivljenju mnogobrojnih stanovnika te zemlje koji smatraju kako Švicarskoj Eurosong i ne treba.

Naime, prema rezultatima ankete u koju je bilo uključeno 25 tisuća ljudi, a koje je u subotu objavio list Blick, ispada kako se 49 posto ispitanih protivi održavanju ovog glazbenog natjecanja u svojoj zemlji. Unatoč tome, Eurosong će, naravno, biti održan u Švicarskoj, u rujnu ćemo doznati i gdje, a zasad znamo da su se za organizaciju prijavili Zürich i Ženeva, dok su Bern i Biel (iz kojeg dolazi aktualni eurovizijski pobjednik Nemo), dali zajedničku kandidaturu za domaćinstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 10:53