NESREĆA KOD OTOKA CATALINA

ISTRAGA TAJANSTVENE SMRTI HOLLYWOODSKE LEGENDE DOBILA ZAOKRET Suprug Natalie Wood postao osoba od interesa, prije njenog nestanka su se posvađali

 
Natalie Wood i Robert Wagner
 Profimedia, Album

Gotovo 40 godina nakon tajanstvene smrti američke glumice Natalie Wood (Buntovnik bez razloga, Priča sa Zapadne strane), istražitelji su glumičinog muža Roberta Wagnera (87) imenovali osobom od interesa, piše The Guardian.

Istražitelji ureda šerifa okruga Los Angeles rekli su za televizijsku emisiju 48 sati postaje CBS da s Wagnerom namjeravaju porazgovarati o glumičinoj smrti.

CBS u subotu 3. veljače planira emitirati specijalnu emisiju posvećenu istrazi smrti Natalie Wood koja je 2011. godine ponovno otvorena nakon što je kapetan broda Splendour, Dennis Davern, jedna od tri osobe koja je posljednja bila u kontaktu s Wood, rekao da je lagao policiji te da vjeruje da je Wagner odgovoran za glumičinu smrt.

Tijekom snimanja filma Brainstorm u kojem je glumila s Christopherom Walkenom, Wood, Wagner i Walken su brodom Splendour kojim je upravljao Davern iz Los Angelesa isplovili prema otoku Santa Catalina. Njihovo je druženje 29. studenog 1981. prekinulo tragično utapanje Wood čije je beživotno tijelo pronađeno u 8 sati ujutro.

Wagner je rekao da je u trenutku kada je on otišao spavati noć prije Wood nije bila u njihovoj sobi, a obdukcija je otkrila da je Wood na svom tijelu i rukama imala modrice ta da je na licu imala modricu. Obdukcijom je također utvrđeno da je Wood u krvi imala 0,14 posto alkohola te tragove dva lijeka - jednog protiv mučnine i jednog protiv bolova. U inicijalnom je izvještaju njezina smrt klasificirana kao nesretno utapanje i pothlađenost.

Davern sugerira da su se Wagner i Wood te večeri kada su boravili na Splendouru posvađali te da je ta svađa eskalirala u pravi sukob. Wagner je u svojem memoaru Dijelovi mog srca potvrdio da se posvađao s Wood prije nego što je nestala.

"Nisam ja ovdje istražitelj i daleko sam od toga da bi razmišljao o zaradi", rekao je Davern u intervjuu s Davidom Gregoryjem za NBC 2011. godine. "Godinama sam znao za tu informaciju, a moja je bila u opticaju dvije godine. Nisam to rekao zato što bih htio profitirati već zato što želim istjerati pravdu."

"Nakon šest godina istrage, vjerujem da je (Robert Wagner) sada osoba od interesa", rekao je pukovnik John Corina iz ured šerifa okruga Los Angeles u intervjuu s novinarkom CBS-a Erin Moriarty. "Mislim, sada znamo da je on bio posljednja osoba koja je bila u kontaktu s Natalie prije nego što je nestala."

Ured mrtvozornika Los Angelesa ubrzo je nakon ponovnog otvaranja istrage promijenio uzrok smrti na smrtovnici Natalie Wood iz nesretnog utapanja na utapanje i druge neodređene faktore.

Detektiv Ralph Hernandez je za emisiju 48 sati rekao da je Wood izgledala kao žrtva fizičkog napada dok je Corina dodao da su okolnosti oko njezine smrti sumnjive. "Nismo mogli dokazati da je ubijena", rekao je Hernandez. "Nismo mogli mogućnosti dokazati ni da je riječ o nesreći. Najveći je problem što ne znamo kako je završila u vodi."

U CBS-ovoj emisiji pojavit će se istražitelji, a intervjuirana je i Lana Wood, sestra Natalie Wood.

Wood je bila iznimno uspješna glumica te je u svojoj karijeri glumila u nekoliko klasika sedme umjetnosti uključujući i filmove Buntovnik bez razloga, Priča sa Zapadne strane, Sjaj u traci i Tragači. Glumica čije je pravo ime Natalija Nikolajevna Zaharenko tri je puta nominirana za nagradu Oscar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 07:35