ZANIMLJIV JELOVNIK

‘Isprobala sam doručak koji jede Novak Đoković. Osjećam se sjajno, prepuna energije, čista desetka!‘

Influencerica Marijana je na TikToku isprobala doručak koji jede slavni tenisač, a naposljetku je bila ugodno iznenađena

Novak Đokovic

 Carl De Souza/Afp

Srpski tenisač Novak Đoković u nedjelju odnio je svoju prvu pobjedu na Olimpijskim igrama u Parizu. Zlatnu je medalju dobio uz puno rada i truda, a osim redovitih treninga i vježbanja, ključ njegovog uspjeha je i zdrava prehrana, kako je sam rekao. Tenisač svoj dan započinje zdravim, ali obilnim doručkom, koji je na svom TikTok profilu isprobala influencerica Marijana Lazić.

Marijana sa svojim pratiteljima najčešće dijeli recepte za kolače i torte, ali je ovaj put odlučila pratiti jelovnik kojeg se ujutro pridržava Đoković. Tenisač za doručak najčešće jede voće, bezglutenski kruh te razne namaze bez laktoze.

@justeatme__

Sad sam spremna za sledece olimpijske igre

♬ Mozart Minuet with violin(815356) - 松本一策

Nakon što se ustane iz kreveta, tenisač prvo pije toplu vodu s limunom koja je, osim toga što je osvježavajuća, dobra za povećavanje energije i ubrzavanje metabolizma. "Dan započinjem toplom vodom i limunom kako bih pomogao tijelu da se detoksicira i pokrenuo metabolizam", rekao je tenisač jednom prilikom.

Potom tenisač pije zeleni smoothie koji najčešće spravlja od voća, povrća, sjemenki, a ponekad i biljnih proteina u prahu. U svoje smoothieje često ubacuje i superhranu kao što je spirulina.

image

Novak Đokovic

Patricia De Melo Moreira/Afp

"Smoothie je odličan način da brzo unesem puno hranjivih tvari. Obično koristim voće, povrće i superhranu kako bih osigurao uravnotežen početak dana", ispričao je Novak. Influencerica Marijana je pratila prva dva koraka njegove jutarnje rutine, a u svoj je smoothie stavila špinat, krastavac, đumbir i jabuku.

"Samo što on još dodaje neke alge, ali ih ja nemam", poručila je, a onda i rekla kako je smoothie bio ukusan.

Sljedeći obrok koji tenisač jede je najčešće zobena kaša ili granola koje kombinira s orasima, sjemenkama i bobičastim voćem. "Dugo ostanem sit, hranjiva je i održava mi visoku razinu energije satima", kaže Novak. Osim toga voli pojesti i kruh bez glutena na koji stavlja avokado ili maslac od kikirikija. Kako kaže, izbjegava gluten i mliječne proizvode.

image

Novak Đokovic

Carl De Souza/Afp

"Prehrana bez glutena napravila je veliku razliku u mom životu i karijeri. Osjećam se lakše, energičnije, a vrijeme koji me je potrebno za oporavak je znatno kraće", rekao je.

Marijana je isprobala i ovaj obrok, a svemu je naposljetku dala ocjenu deset. "Moram priznati da mi se ovo jako sviđa. Tako da ovom laganom doručku dajem čistu desetku", rekla je.

image

Novak Đokovic

Carl De Souza/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. kolovoz 2024 21:37