DOBAR UGOVOR

Isplatilo se glumiti zgodnu i pametnu Rachel Zane: Evo koliko Meghan i dalje zarađuje na svojoj najvećoj ulozi

Dio novca za kupovinu kalifornijskog doma u kojem ona i Harry žive s djecom potekao je od njezinih honorara iz serije ‘Suits‘

Meghan Markle kao Rachel Zane

 Universal Cable Productions - Album/Album/Profimedia/Universal Cable Productions - Album/album/profimedia

Otkako je, početkom ljeta, serija ‘Suits‘ (Face) stigla na Netflix, brzinski je postigla golemu glednost - Nielsen je objavio podatak po kojem su gledatelji na toj platformi i NBC-jevom Peacocku u srpnju proveli 18 milijardi minuta uz tu seriju. ‘Suits‘ su se prestali snimati 2019. godine, postali svojevrsni ljetni hit 2023., a i nakon ljeta dobro kotiraju na digitalnim platformama.

Analitičari su pokušali objasniti zašto priča o nadarenom ali poprilično egoističnom odvjetniku Harveyju Specteru (Gabriel Macht) koji zaposli genijalca Michaela Rossa (Patrick J. Adams) kao suradnika iako nema završen pravni fakultet, opet toliko privlači ljude. Dijelom je to, kažu, zbog toga što je serija sjajno napravljena, brza, pametna, dijelom zato što je suštinski romantična priča o Pepeljugi. Zatim, odvjetničke serije u pravilu uvijek dobro prolaze, kao i serije koje se bave odnosima u raznim tvrtkama. I, da, glumačka ekipa je odlična. Jedan od faktora koji je zasigurno pomogao i u novom uspjehu ‘Suitsa‘ je svakako i Rachel Zane, zgodna, nadarena i pametna pravna pomoćnica koju glumi Meghan Markle, danas vojvotkinja od Sussexa, supruga britanskog princa Harryja.

image

Meghan Markle i Patrick J. Adams u seriji Suits

Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia

Rachel je bila njezina najveća uloga u do tada osrednjoj karijeri, ostvarenje dugogodišnjeg sna i prvi njezin korak u društvo dobro plaćenih televizijskih glumica. Bila je dobra, čak sjajna, mnogima je postala omiljeni lik u seriji koja je postala hit s prvim epizodama. Meghan je dobila priliku za intervjue, naslovnice, crvene tepihe, pratitelje za svoje društvene mreže i lifestyle blog i još mnogo toga. Dobila je i novac, a prema pisanju britanskih tabloida, dobila je velik novac.

Prije uloge Rachel, većina njezinih uloga bile su bez teksta ili s pokojom rečenicom, a najzvučniji naslov na popisu je film "Hvala ti za ljubav" s Robertom Pattisonom u naslovnoj ulozi gdje se nakratko pojavljuje kao konobarica.

image

Meghan Markle i princ Harry

George Rogers- Pool/Sipa Press/Profimedia/George Rogers- Pool/sipa Press/profimedia

Meghan je snimila više od 100 epizoda ‘Suitsa‘, tijekom sedam od devet sezona. The Mirror je otkrio da je zarađivala oko 43.000 eura po epizodi ili gotovo 400.000 eura godišnje. Iako više nema te honorare, ona i danas zarađuje od uloge Rachel. Naime, prema ugovoru ona (kao i drugi glumci) dobiva tantijeme svaki put kada se bilo gdje u SAD-u ili na Peacocku prikaže serija. Magazin Marie Claire tvrdi kako će Meghan dobiti tantijeme i od Netflixa, što bi, s obzirom na glednost, mogla biti fina svota.

A vojvotkinja je, čini se, bila racionalna u trošenju svojeg teško zarađenog novca. The Mirror piše kako su njezini tantijemi pomogli kada su ona i Harry kupovali svoj luksuzni dom u Montecitu vrijedan više od 15 milijuna dolara. Bilo je to 2020. godine, nakon što su odlučili prestati biti zaposlenici britanske monarhije i potražiti sreću izvan Ujedinjenog kraljevstva.

image

Meghan u vrtu svojeg doma u Montecitu

Brightly Storytime/Ferrari/Profimedia/Brightly Storytime/ferrari/profimedia

Frobes je pisao kako je Meghan dala otprilike dva milijuna dolara sa svojeg računa koje je zaradila ulogom u seriji, dok je ostatak novca stigao iz nasljedstva princa Harryja, novca koji mu je ostavila njegova majka, princeza Diana. To je Harry priznao i pritom optužio oca, kralja Charlesa, da ga je prestao financirati.

Kada ga je u zloglasnom intervjuu koji je teško narušio ionako problematičan odnos Harryja i ostatka obitelji, Oprah Winfrey izravno pitala je li istina da ne dobiva novac od Krune on je odogovrio: "Da, od polovice, u stvari od prvog tromjesečja 2020. godine. Ali imam što mi je mama ostavila. Bez toga ne bismo mogli ovo napraviti."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 01:12