SJEĆANJE NA TRAUME

INTIMNA ISPOVIJEST KELLY OSBOURNE 'Sjećam se trenutka kad je mama dobila strašan napad, a onda sam naletjela na tatu kako uz votku guta tablete...'

 Profimedia, AKM-GSI

Kelly Osbourne imala je sve samo ne uobičajeno djetinjstvo, a njezino odrastanje bilo je puno trauma i problema koji su se nerijetko vrtjeli oko droga i njezinih roditelja, Ozzyja i Sharon Osbourne.

U svojim novim memoarima ‘There is NO F*cking Secret: Letters from a Badass Bitch’, Kelly (32) se prisjeća jedne ružne epizode iz 2002. godine kad je morala brinuti o majci koja se borila s rakom debelog crijeva i o tati koji je bio ovisan o drogama.

- Mama je jedan dan imala napadaj. Nazvala sam hitnu pomoć i s idiotskom maminom medicinskom sestrom uspjela sam je stabilizirati, piše Kelly.

Kao da ta situacija sama po sebi nije bila dovoljno zastrašujuća, Kelly je htjela pozvati oca. - Otrčala sam na prizemlje po tatu u njegovu sobu. Stajao je tamo u boksericama i gledala sam ga kako rukom iz zdjele grabi gomilu tableta i zalijeva ih votkom, kao da je voda i kao da umire od žeđi. Nisam znala što napraviti.’

Tad osamnaestogodišnja Kelly uspjela ih je sve potrpati u kola hitne pomoći kako bi majku što prije prebacili u bolnicu, no stvari su krenule nizbrdo, piše Page Six.

- Tata se nagnuo i ispružio ruku da provjeri diše li mama. U tom se trenu onesvijestio i izgledalo je kao da je pokušava ubiti.

REUTERS/Kevork Djansezian / REUTERS
Kelly Osbourne, Ozzy Osbourne i Sharon Osbourne

Liječnici i drugi djelatnici hitne pokušavali su ga otrgnuti od Sharon, no Ozzy se nije dao. - Molila sam ih da ne zovu policiju. Ridala sam i tresla sam se, bila sam van sebe od straha pa su se sažalili nadamnom i odlučili ne zvati policiju, ali su napomenuli da će odvesti tatu na triježnjenje.

Kad su konačno stigli, Kelly koja je bila sa starijom sestrom Aimee i mlađim bratom Jackom, odjednom je trčala između dvije sobe, ‘od sobe u kojoj mi se mama oporavljala od napada do sobe u kojoj se tata liječio od trovanja tabletama i alkoholom’.

Istovremeno se i Kelly borila s ovisnošću. - Uz pomoć tableta sam se nosila sa situacijom. Svaki dan bi se budila u nekoj novoj verziji pakla, tako da sam se svako jutro poželjela zavući natrag pod pokrivač i sakriti. Jedini način na koji sam se mogla suočiti sa svojim životom, bilo je otvoriti bocu, istresti nekoliko tableta ili punu šaku, i progutati ih.

Kelly danas iza sebe ima četiri liječenja od ovisnosti: - Shvatila sam da jedino sama sebe mogu spasiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:47