ZAVAĐENA BRAĆA

Informacija koju je upravo objavio BBC je hladan tuš za sve one koji su se nadali da će doći do pomirenja Harryja i Williama

Sastanak vojvode od Sussexa princa Harryja i njegovog brata Williama, princa od Walesa, nije u planu

Prinčevi William i Harry tijekom pogreba kraljice Elizabete II.

 Paul Marriott/imago stock&people/Profimedia

Sastanak vojvode od Sussexa princa Harryja (39) i njegovog brata Williama (41), princa od Walesa, nije u planu, piše BBC.

Čim se doznalo da će vojvoda od Sussexa doputovati u London kako bi pružio podršku svome ocu kralju Charlesu III. (75) kojemu je nedavno dijagnosticiran rak te koji je u ponedjeljak krenuo na liječenje, britanski su mediji počeli nagađati da bi se braća mogla pomiriti.

Harry je u London stigao u utorak, a doputovao je iz Kalifornije. Prilikom dolaska u Clarence House, gdje sada živi njegov otac, fotografirali su ga brojni fotografi.

Harry je u London doputovao sam, bez supruge Meghan Markle i njihovo dvoje djece, Archieja i Lilibet.

Vjeruje se da se princ Harry i kralj Charles III. nisu vidjeli od Charlesove krunidbe koja se održala početkom svibnja 2023. godine.

"Ovo je dobro", rekao je jedan izvor za časopis People. "Nadam se će Harry u jednom trenutku u London dovesti i unuke. To bi bilo lijepo", dodao je izvor.

Vojvoda od Sussexa otkrio je u svojim memoarima "Rezerva" koji su izašli u siječnju 2022. godine da nije u najboljim odnosima sa svojom obitelji, pa tako i bratom Williamom.

Godinu dana nakon što je objavljena "Rezerva", na tom se planu ništa nije promijenilo, tvrdi novinar i spisatelj Omid Scobie. Čak štoviše, Scobie, autor knjige "Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy‘s Fight for Survival" drži da su odnosi Harryja i Williama sada toliko hladni da jedan prema drugom odjećaju - indiferenciju.

Scobie je rekao da mu je jedan izvor rekao da kraljevska obitelj Harryja drži "prebjegom" te da William dijeli taj stav.

The Times piše da su se Harry i William posvađali i prije nego što je Harry ušao u vezu s američkom glumicom Meghan Markle. Braća, koja dijele dobrotvornu organizaciju, nisu se mogla dogovoriti oko toga kako spasiti ugrožene životinje u Africi o kojima je organizacija brinula.

The Times navodi da je William mislio da fokus treba biti na projektima i akcijama lokalne zajednice dok je Harry bio sklon intervecionizmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:51