TEŠKA DIJAGNOZA

Hugh Jackman otkrio svoje strahove dok čeka rezultate biopsije: ‘Želio sam da to čujete od mene...‘

Noseći povez preko nosa, australski glumac je najnoviju situaciju podijelio s javnošću u videu na društvenim mrežama

Hugh Jackman

 Marion Curtis/starpix For Sony Pictures Classics/shutterstock/Marion Curtis/starpix For Sony Pictures Classics/shutterstock

Hugh Jackman ponovo se suočio s mogućom zloćudnom dijagnozom raka kože. Bio je na dvije biopsije i čeka rezultate nakon odlaska liječniku koji je na licu 54-godišnjeg australskog glumca primjetio "malenu točkicu" koja je izgledala kao potencijalni karcinom bazalnih stanica, odnosno najčešći oblik raka kože. Inače, do 2017. zvijezdi filma ‘Wolverine‘ već su uklonili šest karcinoma kože s lica, tijekom dvogodišnjeg perioda. Već 2021. dobio je ne previše uvjerljive rezultate nakon biopsije na licu koji su upućivali na to da se u najgorem slučaju radi o karcinomu bazalnih stanica.

Noseći povez preko nosa, Jackman je najnoviju situaciju podijelio s javnošću u videu na društvenim mrežama, pozivajući svoje obožavatelje da se štite od sunca.

"Hej, ljudi. Želio sam da to čujete od mene u slučaju da me netko sretne na ulici ili slično. Upravo sam bio na dvije biopsije. Otišao sam svom liječniku, dr. Ironu, koji je divan. Za dva, tri dana saznat ću o čemu se radi i čim doznam, obavjestit ću vas. Samo da podsjetim, karcinom bazalnih stanica je u svijetu raka kože jedan od najmanje opasnih", kazao je glumac na snimci. Također je otkrio kako pjege od sunca, koje su mu sad odstranjene s kože, datiraju od vremena koje je provodio vani bez zaštite prije 25 godina. Upravo zato pozvao je obožavatelje, posebno one na sjevernoj hemisferi uoči nadolazećeg ljeta, da se zaštite kad izlaze na sunce.

"Molim vas, stavite kremu za sunčanje. Jednostavno, nije vrijedno toga. Bez obzira koliko želite pocrniti, vjerujte mi, vjerujte mi, vjerujte mi. Stavite kremu za sunčanje. I dalje ćete beskrajno uživati vani, vrijedi? Molim vas, čuvajte se", naglasio je Jackman.

U opisu videa, glumac je objasnio kako je u prošlosti bio otvoren po pitanju svojih strahova od raka kože, dodajući kako ga to ne smeta sve dok podsjeća ljude da koriste kremu za sunčanje.

"Znam da ste me već i prije čuli kako govorim o svom karcinomu bazalnih stanica. Nastavit ću pričati o tome, ako bude potrebno. I ako to potakne barem jednu osobu da stavi na sebe kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom, bit ću sretan", napisao je.

Tijekom razgovora za ABC News 2015. otkrio je kako je čitavo djetinjstvo proveo na otvorenom, te da zaštitne masti poput kreme za sunčanje nisu bile prioritet u njegovoj obitelji.

"Mislim da moji roditelji nisu to čak ni kupovali, niti nas tjerali da se mažemo. Najviše pamtim pravilo, kad je u pitanju boravak na otvorenom, da nismo smjeli plivati dok ne prođe pola sata od jela... a to uopće nije istina", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:04