TOKSIČNA ILI PAMETNA?

Holivudski producent o mladoj glumici: ‘Ona je razmažena, život je prekratak da bih se bavio takvim osobama‘

Steven DeKnight je osudio ‘nestašluke‘ na setu koje je Jenna Ortega otkrila da je radila u podcastu ‘Armchair Expert‘

Jenna Ortega

 Lev Radin/Zuma Press/Profimedia/Lev Radin/zuma Press/profimedia

Zvijezdu serije "Wednesday" Jennu Ortegu, holivudski veteran, producent i redatelj Steven DeKnight okarakterizirao je kao "razmaženu" i "više nego toksičnu" osobu.

DeKnight je osudio "nestašluke" na setu koje je Ortega otkrila da je radila u podcastu Daxa Sheparda "Armchair Expert", uključujući priznanje da se 20-godišnjakinja ponašala neprofesionalno na setu Netflixove serije i mijenjala rečenice koje joj "nisu imale smisla".

image

Moosa Mostafa i Jenna Ortega u seriji "Wednesday"

Netflix/Hollywood Archive/Profimedi

Na Twitteru je DeKnight napisao da voli razgovarati s glumcima o njihovim tekstovima, ali ponekad zvijezde "nemaju potpunu sliku (posebno kod TV serija) o tome kamo priča ide i zašto su neke rečenice potrebne da cjelina ima smisla." Iako je djelomično krivio njezinu dob za takve postupke, također je rekao da bi trebala biti svjesna kako stvari funkcioniraju.

"Mlada je, pa možda ne zna ništa bolje, ali trebala bi. Također bi se trebala zapitati kako bi se osjećala da su ljudi iz produkcije dali intervju i govorili o tome koliko je teška i kako odbija izvesti materijal", nastavio je na tu temu na Twitteru.

Iako voli njezin rad, život je govori, prekratak da bi se bavio s ljudima poput nje u filmskoj industriji. Raspravljajući o tom debaklu s drugim korisnicima Twittera, DeKnight koji je također radio na serijama poput "Daredevila" i "Buffy, ubojica vampira", nazvao je Ortegino ponašanje krajnje neprofesionalnim, dodajući da bi, po njegovu mišljenju, glumci trebali riješiti svoje probleme iza scene, a ne iznositi ih u javnom podcastu.

New York Post kontaktirao je predstavnike Jenne Ortege za komentar.

U prošlotjednom podcastu 48-godišnjeg Sheparda, zvijezda serije "Wednesday" otkrila je kako se ponašala na setu, što je graničilo s neprofesionalnošću, no to je kako je objasnila činila jer se osjećala vrlo zaštitnički nastrojena prema svom liku Wednesday Addams.

"Sve što Wednesday čini, sve što sam morala igrati, uopće nije imalo smisla za njezin lik. Bilo je trenutaka na setu kada sam čak postala gotovo pa neprofesionalna jer sam počela mijenjati zadani tekst. Supervizor scenarija je mislio da nešto namjeravam i onda sam morala sjesti sa scenaristima, a oni bi rekli: ‘Čekaj, što se dogodilo sa scenom?‘ A ja bih im onda morala objašnjavati zašto moj lik ne bi trebao raditi ono što su zamislili.", ispričala je glumica "Vriska VI". Čak je otišla toliko daleko da je priznala kako većinu vremena nije bila zadovoljna svojom izvedbom.

image

Jenna Ortega, Catherine Zeta Jones i Luis Guzman

Netflix/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Netflix/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Tijekom produkcije, kako sama priznaje, nije bilo scene u kojoj je otišla kući i rekla, "OK, to bi trebalo biti u redu". Njezino poljuljano povjerenje u seriju bilo je neopravdano. "Wednesday" je brzo postala jedna od najvećih serija na engleskom jeziku svih vremena ovog moćnog streaminga. Netflix je rekao da je zabilježio nevjerojatnih 1,02 milijarde sati gledanja u tri tjedna nakon premijere 16. studenog, a pratila se u više od 150 milijuna domova.

No preinake scenarija tijekom snimanja nisu spriječile producente serije da ponovno rade s njom. Ne samo da će Ortega igrati "Wednesday" u drugoj sezoni, već će i sama biti izvršna producentica. Redatelj serije Tim Burton oduševljeno priča o glavnoj glumici, rekavši da je Ortega ima Wednesday u svojoj duši.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:02