METAVERZUM

Harry i Meghan žele stvoriti ‘Meg-averse‘, vlastiti svijet u virtualnom svemiru: ‘Sada su potvrdili da žive u mašti‘

Par pregovara s tehnološkom tvrtkom koja će im omogućiti da svoj posao i svoje poslanje prošire i izvan granica fizičkog svijeta

Princ Harry i supruga Meghan, zajednički govor na eventu Global Citizen

 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa pregovaraju o suradnji s jednom tehnološkom tvrtkom koja nudi "imerzivna životna iskustva" u virtualnom svijetu, o svojem ulasku u metaverzum.

Harry i Meghan, tvrdi britanski dnevnik The Mirror, planiraju izgraditi vlastiti svijet u novom virtualnom svemiru, s ciljem da dopru do novih obožavatelja i dobiju još jednu platformu za svoj rad. Zato razgovaraju s ljudima iz tvrtke Pax.World koja je pokrenula svjetsku javnu "prodaju zemljišta" u metaverzumu.

Osnivač Pax.Worlda, Frank Fitzgerald, rekao je: "Nudimo Harryju i Meghan parcelu vrhunskog pax.world zemljišta i priliku da surađuju s vodećim svjetskim arhitektima, grade na tome i povežu se s novom publikom".

Zločesti komentatori na društvenim mrežama i portalima odmah su se primili posla i pišu kako će Sussexovi napokon imati priliku vladati svojim kraljevstvom što se u stvarnosti nikad neće dogoditi, zgražaju se nad veličinom ega vojvodskog dvojca, pišu kako će Meghan moći biti zla i prema virtualnim podanicima, kako će par svoje dosadne, woke stavove moći dijeliti i virtualno i tako dalje, i tako dalje...

- Sada su i sami potvrdili da žive u svijetu iz vlastite mašte. Javnost je to znala već odavno - rekao je jedan komentator na stranicama The Mirrora.

Iako vole biti pioniri u svemu, Sussexi ovdje imaju primjere slavnih koji su u virtualni svemir zagazili prije njih, poput pjevača Justina Biebera, repera Snoop Dogga i bogatašice Paris Hilton. No njihovi planovi su malo drugačiji od promocije spotova, nakita i razgovora s fanovima.

Novi projekt i ugovor mogli bi značiti doista svašta ili točnije - sve što par poželi, a izvedivo je s trenutno dostupnom tehnologijom - od stvaranja online zajednice, održavanja poslovnih sastanaka i predavanja, do igranja igrica napravljenih specijalno za njih. Meghan i Harry mogli bi se tu pojavljivati kao digitalni avatari. Jednoga dana bi, kako piše Mirror, mogli pričati s fanovima iz cijelog svijeta, drugog dogovarati kakav novi uzbudljiv književni ili filmski uradak bez fizičkog kontakta.

- Razgovarali su s raznim stručnjacima i mišljenje je da je ovo sljedeća faza koja bi pomogla da njihov brend postane uistinu globalan - rekao je izvor - Ako žele sklapati poslove bilo koje vrste, ako se žele pozicionirati kao predvodnici i napredovati u dobrotvornom radu, moraju se udružiti s platformom koja dijeli njihove vrijednosti.

Par je 2020. godine, nakon što su se odrekli svih kraljevskih dužnosti u Velikoj Britaniji i preselili u SAD, pokrenuo svoju dobrotvornu zakladu Archewell s ciljem "osloboditi snagu suosjećanja za poticanje sustavnih promjena u društvu". Potpisali su, također, ugovore vrijedne između 120 i 150 milijuna eura sa streaming platformama Netflixom i Spotify, te izdavačkom kućom Penguin Random House kojima moraju isporučiti gomilu sadržaja - dokumentaraca, serija, podcasta, knjiga. Sve to, malo po malo i isporučuju, iako bi se o zadovoljstvu poslovnih partnera isporučenim dalo raspravljati.

image

Meghan Markle na snimanju podcasta

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Mirror tvrdi da je par već na korak do ugovora s Pax.Worldom te nove faze poslovnog plana Sussexovih kojoj su dali naziv "Meg-averse‘", jer smatraju da je Meghan njihova pokretačka snaga. Naravno, pitanje je hoće li biti spremni odreći se zvučnog vojvodskog naslova koji trenutno koriste neformalno jer im je pokojna kraljica Elizabeta II., nakon bijega preko oceana, zabranila korištenje titule za stjecanje dobiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:13