SAMO SE ŠALE

Harry i Meghan lansirat će svoju kompjutorsku igru, a Ed Sheeran sprema mjuzikl prema knjizi ‘Spare‘

Neke od najsmješnijih prvotravanjskih šala ove godine povezane su s britanskom kraljevskom obitelji, krunidbom i odbjeglim princom

Harry i Meghan

 Mega/The Mega Agency/Profimedia/

Je li svijet postao ozbiljniji, pa 1. travnja, Svjetski dan šala, više ne izvlači najbolje (i najgore) iz onih sklonih podmetanjima obitelji i prijateljima ili je nešto drugo u pitanju, no u svakom slučaju - ovogodišnji "aprililili" prolazi bez izvještaja o milijunima koji su nasjeli na neku genijalnu podvalu.

Britanski The Mirror, koji prvotravanjska događanja prati live kao što to čine svake godine ipak je tijekom dana uspio izvući nekoliko dobrih zafrkancija po medijima i društvenim mrežama.

Većina je na neki način lokalna i mnogima izvan Otoka ne znači previše, poput "Big McNugget čizama" koje se od prvog travnja mogu kupiti preko web-shopa fast-food lanca McDonald‘s u Velikoj Britaniji ili ograničenja brzine na dijelovima njihovih autocesta na 40 kilometara na sat ili pak zakonske odredbe kako mazati omiljene pogačice.

Najsmješnije šale, koje mogu odjeknuti na globalnoj sceni povezane su, očekivano, s britanskom kraljevskom obitelji. Od Windsora i običnim danima često dolaze priče u koje je teško povjerovati, a ne se samo na 1. travnja.

Takva je promjene pasmine psa na limenkama boja Dulux - staroengleskog ovčara ili bobtaila, koji je već 60 godina zaštitni znak na ambalaži, zamijenit će cavalier king Charles španijel, u posebnom izdanju boja koje se prodaju povodom krunidbe kralja Charlesa.

image

Duluxova boja s ‘novim psom‘

/Dulux/instagram

Odbjegli vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, Harry i Meghan, također su dio zafrkancije. The Sun je objavio, a prenio Mirror, kako njih dvoje planiraju lansirati svoju video igru neposredno pred krunidbu na koju su pozvani, ali nije poznato dolaze li ili ne. S obzirom na brojne poslovne pothvate ovog para od knjiga do dokumentara, ideja o računalnoj igri i nije prevše čudna.

U opisu igre kaže se da igrači mogu izabrati hoće li preuzeti ulogu ili princa Harryja ili Meghan. Cilj igrača je pobjeći iz Buckinghamske palače i putovati svijetom u Rolls-Royceu, privatnim zrakoplovima pa čak i na jet-skiju kada uspije stići do Kalifornije. Naravno, putem se suočava s brojnim preprekama poput "suparničkih članova obitelji i medija".

Igra se, kažu, zove "Harry & Meghan: Call of Dukey" što je jasna referenca na "Call of Duty", a ujedno i dobar nagovještaj da se radi o šali.

image

Harry i Meghan

Angela Weiss/Afp

The Sun piše kako "insajderi" iz kraljevske kuće smatraju da je vrijeme lansiranja igre pred samu krunidbu jako loše odabrano i kako to u palači neće baš biti dobro prihvaćeno. Također citiraju povjerljivi izvor koji kaže: "u Palači strahuju da će to naškoditi prodajama službene video-igre Krunidba".

Princ Harry je u središtu još jedne odlične prvotravanjske šale.

Naime, sajt WhatsOnStage, koji se bavi kazalištem i svime oko kazališta u Londonu, objavio je kako Ed Sheeran priprema solo-mjuzikl na temelju Harryjeve knjige "Spare".

- Crvenokosi iz kraljevske obitelji. Savršen spoj - citira WhatsOnStage popularnog pjevača. Još je smješnije kada se vidi tko bi bio zamjena za Sheerana - to je još jedan crvenokosi muškarac, glumac Rupert Grint koji je u filmovima o Harryju Potteru glumio njegova najboljeg prijatelja Rona Weasleyja.

image

Najava za mjuzikl Spare

/Whatsonstage

Autori su čak otkrili naslove nekih glazbenih brojeva iz poput "The Cold Never Bothered My Todger Anyway" (doslovno, Hladnoća nikad nije smetala mojem pim...ku), "The Dogbowl Song" (Pjesma o psećoj zdjelici), "(Not) The Best Man" ((Nisam) Kum), "I‘ll Make A Man Out Of You (Behind A Very Busy Pub)" (Napravit ću muškarca od tebe iza prepunog puba), te "Camilla‘s Lament" (Camillina žalopojka).

image

Ed Sheeran

Mi News & Sport/Alamy/Alamy/Profimedia/Mi News & Sport/alamy/alamy/profimedia

Na kraju piše i kako je bilo zamišljeno da će se predstava igrati u Prince of Wales Theatreu, no "čini se da je nastao neki sukob, pa se produkcija morala seliti u neko drugo kazalište na West Endu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:19