MODA OD KUĆE

Gwyneth Paltrow, Laura Dern, Naomi Campbell i druge zvijezde udružile se u neobičnoj kampanji

U vrijeme pandemije koronavirusa i karantene, talijanska modna kuća pronašla je inovativni marketinški pristup za svoju novu kolekciju
Valentino foto kampanja

Talijanska modna kuća Valentino u vrijeme pandemije koronavirusa, dok je u pojedinim zemljama i dalje na snazi stroga karantena, pronašla je inovativni marketinški pristup za svoju novu kolekciju.

U posljednjoj kampanji ove luksuzne modne marke sudjeluje niz zvijezda, uključujući glumice Gwyneth Paltrow i Lauru Dern te supermodel Naomi Campbell, koje su u novim odjevnim kombinacijama iz kolekcije Valentino jesen-zima 2020-21 pozirale u svojim domovima.

U pokušaju da se usredotoče na ljudske odnose u ovim otegotnim okolnostima, sve fotografije iz kampanje 'Valentino Empathy' snimljene su u uvjetima karantene, a iza objektiva su bile same zvijezde ili njihovi najmiliji.

Gwyneth Paltrow (47) je zaposlila svog supruga, Brada Falchuka (49), kako bi dala svoj doprinos kampanji nove kolekcije i tako donirati sredstava bolnici Lazzaro Spallanzani u Rimu, koja je bila epicentar borbe protiv koronavirusa u Italiji.

Za scenografiju je Paltrow odabrala bež otoman na kojem bezbrižno leži odjevena u crni kombinezon sa srcolikim dekolteom. Izgled je upotpunjen crnim rukavicama i jednom od novih Atelier kožnih torbica.

image
Valentino foto kampanja

Glumica Laura Dern (53) je fotografiranje povjerila 18-godišnjem sinu Elleryju Harperu. Glumica nosi bluzu od čipke, crne cipele s debelom potplatom. S jedne strane, pod nogama joj leži pas, a s druge pak stoji ista Atelier torba kakvu ima i Paltrow.

Naomi Campbell (50) sama je snimila vlastitu fotografiju, kako stoji ispred bazena u dugačkoj jakni, dok je njezina kolegica s piste Christy Turlington (51) pozirala je u polju s nećakom Jamesom Turlingtonom i nećakinjom Cameron Grace Carter.

image
Valentino foto kampanja

U celebrity kasting 'Valentino Empathy' još se ubrajaju i glumica Frances McDormand, modeli Adut Akech, Sahteene Sednaoui i Anwar Hadid, reper Ghali, spisateljica Janet Mock, glumica i manekenka Laetitia Casta, manekenka Liu Wen te glumica i pjevačica Tang Yan.

Valentinov kreativni direktor Pierpaolo Piccioli objasnio je da želi prikazati vrijednosti marke i ljudsku emociju dok se svijet prilagođava novoj socijalno distanciranoj stvarnosti.

image
Valentino foto kampanja

- Proteklih tjedana svi smo doživjeli novi svijet, jer svi živimo u onome što nazivaju socijalnim distanciranjem. Osjećam se vrlo nelagodno što ne mogu zagrliti svoje najmilije. Kao i vi i svi ostali, i mi smo bili dužni držati se podalje od naših prijatelja, kolega i šire obitelji. Shvatio sam koliko smo krhki, ali i koliko smo postali jači kroz veze unutar vlastite zajednice. 'Valentino Empathy' dovodi u prvi plan osobnost i intimu, kroz niz portreta ljudi koje volim snimljene od strane njihovih voljenih - napisao je.

image
Valentino foto kampanja

Zvijezde su se, pak, složile odreći naknada za snimanje - ukupno milijun eura koje će Valentino donirati bolnici Lazzaro Spallanzani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:03