PODUŽI POPIS

Gužva za odlazak u svemir: Rihanna, DiCaprio, Kate Winslet i James Cameron prvi na listi putnika

Više od 600 osoba već je kupilo kartu za let koji traje 90 minuta, a cijena mu je 250.000 dolara. Na popisu su i face iz showbizza
James Cameron, Rihanna, Leonardo DiCaprio, Kate Winslet
 Profimedia, Afp

Može se raspravljati o tome je li Richard Branson sa svojim Virgin Galacticom doista odletio u svemir ili samo do ruba svemira, je li to povijesni dan ili je njegov suborbitalni let u suštini sjajan marketinški trik za promociju turističkih putovanja izvan planeta, no red putnika željnih, recimo, astronautskog iskustva, već je jako dug. Više od 600 ljudi trenutačno je na listi zainteresiranih da što prije, po cijeni od 250.000 dolara za 90 minuta avanture, od polijetanja do slijetanja, budu među pionirima svemirskog turizma, ili, kako kažu cinici - da budu pokusni kunići...

image
Posada Virgin Galactica u svemirskom brodu, bez gravitacije
Patrick T. Fallon

Na popisu su, dakako i mnoga poznata imena iz showbizza, a motivacija za put u svemir je različita - neki to žele jer si mogu priuštiti, nekima je put prema zvijezdama san.

Opsjednuta svemirom

Tako je primjerice Rihanna, glumica, pjevačica i poduzetnica, među prvima u redu zato što je "opsjednuta svemirom", pričama o izvanzemaljcima (s kojima se borila u filmu "Bojni brod"). Ona je još 2013. godine, kad je varijanta svemirskog putovanja za laike bila daleka priča, rezervirala svoju kartu.

image
Rihanna
Savage X Fenty Via Bestimage/Bestimage/Profimedia

Iste je godine mjesto rezervirao i Leonardo di Caprio. Njegova motivacija nije poznata, na kako je težak više od 250 milijuna dolara, dati novac za avanturu među zvijezdama nije mu neki problem.

image
Leonardo DiCaprio
Syspeo/Sipa Press/Profimedia

Svoju ulaznicu u letjelicu odavno ima i Justin Bieber koji je prije nekoliko godina izjavio kako bi jednom volio snimati videospot u svemiru.

image
Justin Bieber
Emma Mcintyre

Za redatelja Jamesa Camerona koji se svemirom bavio u mnogim svojim filmovima nije nimalo čudno da želi biti među prvim putnicima u Virgin Galacticovim letjelicama.

image
James Cameron
-/Pacific Coast News/Profimedia

On je i jedan od najstarijih celeba koji sanja o tome, ali ima i mnoge prednosti - zna kako izgleda život u ograničenom prostoru, s ograničenim zalihama kisika i ekstremnim pritiskom.

image
The Virgin Galactic SpaceShipTwo
Patrick T. Fallon

Po godinama i iskustvima sličan mu je Tom Hanks. U svojim filmovima spašavao je NASA-ine misije, a još 2009. godine, u intervjuu je rekao da ne bi dvojio ni sekunde da mu se pruži prilika otići u svemir.

image
Tom Hanks
Image Press Agency/Alamy/Alamy/Profimedia

Ashton Kutcher bio je 500. potencijalni putnik Virgin Galactica, a navodno mu je sam Branson zahvalio na prijavi i želji da bude "među prvim ljudima koji će proći krajnju granicu i osjetiti čarobno iskustvo svemira". Uz Ashtona će putovati i njegova supruga Mila Kunis.

image
Ashton Kutcher i Mila Kunis
Image Press/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Na popisu poznatih su i pjevačica Kate Perry i njezin bivši suprug Russell Brand - on joj je kupio kartu kao dar za 35. rođendan. Još jedan bivši bračni par rezervirao je karte - Brad Pitt i Angelina Jolie.

image
Angelina Jolie i Brad Pitt
Bdg/shutterstock

Jedva čeka

Glumica Kate Winslet, pak, osigurala je putovanje za cijelu svoju obitelj zahvaljujući svojem suprugu Edwardu Abelu Smithu, nećaku Richarda Bransona.

image
Kate Winslet
Matt Crossick/Pa Images/Profimedia

Na kraju, tu je i Charlize Theron koju je, nakon što je snimila film "Prometej" Ridleyja Scotta, čvrsto odlučila iskušati svemirsko putovanje. U jednom je intervjuu glumica rekla da je sigurna da će iskustvo biti pomalo zastrašujuće, no silno želi vidjeti kako sve izgleda.

image
Charlize Theron
Image Press Agency/Alamy/Alamy/Profimedia

Njezin kolega iz istog filma, Michael Fassbender, koji je glumio androida Davida 8 dijeli njezino mišljenje pa će se i sam priključiti slavnim turističkim astronautima.

image
Michael Fassbender, film Prometej
Isječak iz filma
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:26