FILMSKI MIG

Guy Ritchie pod povećalom zbog savršenog primjera holivudskog nepotizma: Kako se čitava scena vrti oko njegova sina

Špijunka, koju igra Aubrey Plaza, neprestano govori o slici umjetnika Rheda, istaknutoj na luksuznoj jahti

Rocco Ritchie

 Marechal Aurore/abaca/Abaca Press/Profimedia/Marechal Aurore/abaca/abaca Press/profimedia

Postoji scena u novom filmu Guya Ritchieja "Operation Fortune: Ruse de Guerre" u kojoj prikrivena špijunka, koju igra Aubrey Plaza, pokušava odvratiti pažnju sluge milijardera i trgovca oružjem, kojeg glumi Hugh Grant, neprestano govoreći o slici istaknutoj na milijarderovoj jahti. Sluga, u čijoj se ulozi našao Max Beesley, zadivljen je špijunkinim poznavanjem suvremene umjetnosti, koju je iskazala prepoznajući djelo slikara Rheda. To je savršeni primjer holivudskog nepotizma jer Rhed je, naime, Rocco Ritchie, 22-godišnji sin redatelja i glazbene legende Madonne. Filmski mig je iz tog razloga još drskiji s obzirom da je Rocco u početku pokušavao izbjeći nepotistički pristup vlastitom radu. Potajno je slikao pod imenom Rhed dvije i pol godine, prije no što je Page Six otkrio njegov pravi identitet u prosincu 2021.

"Moja generacija traži brži put ka bogaćenju, linijom manjeg otpora", rekao je Rocco o kršenju konvencionalnih normi. No, sa slikama koje koštaju 25.000 dolara po komadu i sam je na vlastitom putu brzog bogaćenja. Rocca je uočila međunarodna kustosica i trgovkinja umjetninama Tanya Baxter kad mu je bilo tek 17 godina, prije no što je upisao prestižnu umjetničku školu Central St. Martins u Londonu, i povezala ga s galeristima opisujući Rheda kao "slikara 21. stoljeća koji govori u ime milenijske generacije".

Baxter je inače poznata po tome što je otkrila djela nekih od vodećih suvremenih i poslijeratnih umjetnika, uključujući Andyja Warhola, Francisa Bacona, Luciana Freuda i Jean-Michela Basquiata, bivšeg Madonninog dečka, čije je radove Baxter usporedila s Rhedovim. Svake godine trgovac umjetninama izabere jednog mladog umjetnika da mu bude mentor, a za Rocca je rekla: "Imao je sjajan smjer, može postati glasnogovornik svoje generacije". Dosad je imao tri izložbe u njezinom Chelsea studiju, u srcu jedne od najbogatijih londonskih četvrti.

Jednom kad je istina o djetetu slavnih roditelja otkrivena, Rocco i njegovi otac i majka nisu gubili vrijeme kako bi pridobili nove obožavatelje njegovih djela. Nedavno je Madonna, koja je u prošlosti bila u svađi sa sinom, objavila njegov rad na svom Instagramu, uz riječi: "Svatko tko me poznaje zna koliko volim umjetnost, pa možete zamisliti koliko sam uzbuđena što mogu podijeliti neke od slika mog sina Rocca s vama".

Inače, 2015. je tada 15-godišnji Rocco, kojem je navodno bilo preko glave biti na cesti s majkom koja je konstantno na turneji, odbio napustiti očev dom u Londonu i posjetiti Madonnu tijekom blagdana u New Yorku. To je dovelo do velike bitke za skrbništvo koju je Madonna izgubila. Nakon toga je briznula u plač tijekom nastupa u Australiji uz riječi: "Nema ljubavi jače od majčine prema sinu". Danas izvori bliski pjevačici tvrde kako se njezin odnos s najstarijim sinom uvelike popravio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 03:08