TROJE DJECE

Grimes tužila Muska. Traži utvrđivanje roditeljskog prava i tvrdi: ‘On mi ne da da vidim našeg sina!‘

Musk i Grimes izlazili su s vremena na vrijeme od 2018. do službenog razlaza u rujnu 2021.

Elon Musk i Grimes

 Theo Wargo/Getty Images/Profimedia/

Milijardera Elona Muska tužila je njegova bivša djevojka Grimes zbog roditeljskih prava nad njihovo troje djece. Prema pisanju Page Sixa, Grimes, kanadska glazbenica čije je službeno ime Claire Boucher, podnijela je u petak zahtjev Vrhovnom sudu San Francisca za uspostavljanje roditeljskog odnosa. Naime, Musk (52) i Grimes (35) roditelji su troje djece. Prvo su zajedno dobili sina po imenu X AE A-12, a zatim kćer rođenu preko surogata 2021. po imenu Exa Dark Siderael Musk. Par je dobio prošle godine i treće zajedničko dijete, dječaka po imenu Techno Mechanicus.

Kako navodi Page Six, Grimes u svojoj peticiji tvrdi da joj Musk uopće ne dozvoljava pristup jednom djetetu. TMZ piše da je u pitanju jedan od dvojice sinova i nagađaju da je u pitanju najmlađi Tau kako ga zapravo zovu. Glazbenica traži od suda da utvrdi zakonske roditelje djece kada nisu u braku, točnije definira skrbništvo.

image

Grimes sa sinom XAE-12 u srpnju 2023.

Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Cobra Team/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Musk i Grimes izlazili su s vremena na vrijeme od 2018. do službenog razlaza u rujnu 2021. No tek je prošli mjesec objavljeno da je par dobio i treće zajedničko dijete. Vijest je otkrivena u biografiji "Elon Musk" novinara Waltera Isaacsona.

U intervjuu za Wired, kanadska glazbenica govorila je o svom odnosu s Muskom, rekavši da je to bilo "poput najboljeg stažiranja ikada". Kada je o njemu pričala u profesionalnom pogledu nazvala ga je "velikim generalom" te objasnila zašto milijarder često kontroverzno uskače u razna društvena pitanja. Također je objasnila da će djeca imati "prilično intenzivan" odgoj jer "biti Elonovo dijete nije isto što i biti dijete nekog drugog".

Musk je otac desetero djece s tri različite žene. Izvršni direktor Tesle i SpaceX-a ima petero djece (Griffin, Vivian, Kai, Saxon i Damian) s kanadskom spisateljicom Justine Wilson. Također je dobio blizance s direktoricom operacija Neuralinka Shivon Zilis u studenom 2021., mjesec dana prije rođenja njegovog drugog djeteta s Grimes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 13:45