PUCNJAVA NA SETU

Godinu dana nakon kobne pucnjave stiže odluka: Hoće li Alec Baldwin biti optužen za ubojstvo snimateljice?

Alec Baldwin također je podnio tužbu protiv oružarke i još tri člana filmske ekipe zbog pucnjave na setu vesterna

Alec Baldwin

 Mediapunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia/Mediapunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia

Nakon više od godinu dana otkako je glumac Alec Baldwin na setu filma ‘Rust‘ rekvizitom upucao snimateljicu Halynu Hutchins, danas bi trebala biti donesena odluka hoće li biti podignuta optužnica za kobnu pucnjavu.

Tužiteljice iz Santa Fea trebale bi donijeti odluku hoće li podići optužnicu za ubojstvo snimateljice.

"Bez obzira na odluku državnog tužitelja, objava će biti obavljena na način da se održi integritet sudskog procesa i iskaže poštovanje obitelji žrtve", rekla je glasnogovornica Heather Brewer, prenosi ABC News.

image

Halyna Hutchins

Fred Hayes/Getty Images/Profimedia/Fred Hayes/Getty Images/Profimedia

Iz ureda tužiteljice Mary Carmack-Altwies priopćeno je da će se provesti ‘temeljita provjera informacija i dokaza kako bi se donijela promišljena i pravovremena odluka o tome hoće li se podići optužnica‘ nakon jednogodišnje istrage o pucnjavi na setu.

Podsjetimo, Hutchins je radila kao snimateljica na vesternu, a Baldwin ju je kobno upucao dok je vježbao korištenje replike Colt revolvera kalibra .45. Glumac inzistira na tome da nije povukao okidač te krivi voditelje rekvizite što nisu provjerili je li pištolj bio napunjen. U pucnjavi je ozlijeđen i redatelj Joel Souza.

image

Alec Baldwin

Santa Fe County Sheriff/mega/The Mega Agency/Profimedia/Santa Fe County Sheriff/mega/The Mega Agency/Profimedia

Također, nedavno je sudac odredio da Hutchinsina obitelj može pokrenuti građansku tužbu protiv Baldwina i El Dorado Pictures Inc. Presudio je da je njihov nemar doveo do smrti zaposlenice.

Alec Baldwin također je podnio tužbu protiv oružarke i još tri člana filmske ekipe zbog pucnjave na setu vesterna. Baldwinova tužba podnesena je na Vrhovnom sudu okruga Los Angeles te proizlazi iz prethodne tužbe u kojoj je drugi član naveo Baldwina i ostale kao optuženike. Njegova tužba proziva oružarku Hannu Gutierrez-Reed, prvog pomoćnika redatelja Davea Hallsa, dobavljača rekvizita Setha Kenneyja i majstoricu rekvizita Saru Zachry.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:19