STRAVIČNO UBOJSTVO

Godinama je uhodio slavnu manekenku, a sada je priznao: ‘Zaklao sam svoje roditelje‘

Kad je policija stigla na mjesto događaja, krvavi Warrington viđen je kako luta cestom

William Warrington i Kate Moss

 Profimedia

William Warrington, muškarac koji je uhodio slavnu manekenku Kate Moss, priznao je da je izbo svoje roditelje do smrti u odvojenim kućama koje su udaljene oko 24 kilometra jedna od druge.

42-godišnji ubojica u ožujku je u Gloucestershireu bjesomučno napao 67-godišnjeg Clivea Warringtona i 73-godišnju Valerie s kojom više nije bio u braku.

Sada je priznao krivnju za ubojstvo iz nehaja zbog smanjene uračunljivosti, a tužitelji su to prihvatili. Njemu je 2019. bila izrečena zabrana prilaska nakon što je uhodio slavnu manekenku Kate Moss. On joj je ispred njezine vile u Oxfordshireu ostavio kacigu iz Drugog svjetskog rata, bocu šampanjca i masku Fantoma iz opere, a tu je bila i ‘naizgled prijeteća‘ poruka, prenosili su strani mediji.

image

Kate Moss

Gabriele Holtermann/Upi/profimedia

Njegov je postupak ‘izazvao uznemirenost‘ kod Moss i njezine obitelji. Sud je sada izvijestio da je u pritoru na temelju Zakona o mentalnom zdravlju, nakon što je uhićen 17. veljače ove godine kada je nožem napao svoju sustanarku.

Zatim je odveden u psihijatrijsku ustanovu, ali mu je 1. ožujka odobren dopust bez pratnje te je otišao s odjela na dvorište. Na snimci kamere može se vidjeti kako prolazi kroz vrata na recepciji, ali se alarm nije oglasio do ponoći kada je osoblje shvatilo da ga nema.

The Sun navodi kako je uzeo taksi na ime ‘Peter‘ i odvezao se do majčine kuće s dvije boce brendija i dvije limenke Red Bulla. Zatim je provalio u kuću i ubio majku. Na sudu je rečeno da je dao različite iskaze i nakon što je ubio Valerie Warrington, zaspao je u kući prije nego što je otišao u automobil i prešao preko njezina tijela na travnjaku.

Zatim se sljedećeg jutra uputio u očevu kuću, a sa sobom je ponio bocu vina. Užasnuti susjedi čuli su glasno lupanje i Clivea kako viče: ‘Zašto to radiš?‘

image

William Warrington

Elizabeth Cook/Pa Images/Profimedia

Kad je policija stigla na mjesto događaja, krvavi Warrington viđen je kako luta cestom. Valerie je pronađena s ranama od noža nakon što je policija došla u njezin dom. Obdukcijom je utvrđeno da je Clive zadobio rane nožem po glavi, licu i očima te da mu je grkljan također bio prerezan. Njegova bivša supruga također je imala ozlijeđene oči, prerezano grlo te je bila pregažena automobilom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:54