JERRY LEWIS

Glumice optužile slavnog komičara za seksualno zlostavljanje: ‘Masturbirao je preda mnom, nisam znala kud bih‘

Karen Kramer i Hope Holiday slavni je komičar ponudio uloge u njegovim filmovima, a zatim ih namamio u svlačionicu gdje bi ih skidao

Jerry Lewis

 Jacques Loew/AFP

Bivše glumačke partnerice jednog od najuspješnijih holivudskih komičara Jerryja Lewisa iznijele su optužbe za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje protiv poznatog komičara i glumca, piše Independent.

Glumice Karen Kramer i Hope Holiday progovorile su u kratkom filmu snimljenom u suradnji Vanity Faira i filmaša Amy Ziering i Kirbyja Dicka, a koji su prethodno zajedno radili na dokumentarnoj seriji 'Allen v. Farrow.'

Vanity Fair je u srijedu predstavio kratki film pod nazivom “The Dark Side of a Hollywood Icon”.

Kramer kaže da je Lewisa, koji je preminuo 2017. u 91. godini, upoznala preko mladog glumca s kojim je tad hodala. U to joj je vrijeme Lewis ponudio da glumi "njegovu glavnu damu" u nadolazećem filmu. Kramer je pristala sastati se s Lewisom, tada velikom zvijezdom. Kaže da joj je obećao da će utrostručiti njezinu plaću, da će imati "fantastičnu garderobu", te da će joj vrhunski dizajner izraditi odjeću, a na setu će biti "tretirana kao dama".

image

Jerry Lewis

Lecoeuvre Phototheque/AFP

"To je ponuda koju nisam mogla odbiti pa sam pristala", rekla je Kramer u filmu.

Lewis je bio vrlo konkretan u vezi toga kako želi da Kramer bude odjevena za njegov film.

“Mislila sam da je jedinstveno i zanimljivo to što je želio pogledati skice odjeće, htio je pogledati kako mi filmska odjeća stoji te sam mislila da se želi uvjeriti da ne treba nešto maknuti ili dodati na cjelokupni izgled”, rekla je te dodala: “Prije nego što sam se snašla, bio je svuda oko mene”, kaže ona. “Zgrabio me je te me počeo maziti", ispričala je.

image

Karen Kramer

Martin Sloan/AFP

Kasnije je dodala: “Rekla sam mu: ‘Ne znam što ti misliš, ali ja to ne radim’. Imala sam osjećaj da mu se nikada nije dogodilo da ga je žena odbila. Na njemu se vidjelo da je bijesan.”

Hope Holiday, koja se također pojavljuje u kratkom filmu, kaže da je Lewis bio očev prijatelj teda ga je poznavala od svoje 13. godine.

"Smatrala sam ga članom obitelji", rekla je.

Lewis, zvijezda desetak hit filmova, uključujući "The Nutty Professor" i "The King of Comedy", i nju je pitao želi li sudjelovati u jednom od njegovih filmova, na što je odgovorila potvrdno.

Holiday kaže da ju je prvog dana kada su radili zajedno, Lewis zamolio da dođe u svlačionicu, rekavši da želi razgovarati o sceni koju su trebali snimiti sljedeći dan.

Holiday kaže da je otišla u svlačionicu, gdje je Lewis pritisnuo gumb, zaključavši je unutra sa sobom.

image

Jerry Lewis u starosti

Bertrand Guay/AFP

“Rekao mi je da imam sjajnu figuru, a zatim je nastavio: 'Imaš lijepe sise. Imaš divne noge. To je ono što volim vidjeti'", prisjetila se.

Holiday kaže da je Lewis tada otkopčao hlače i počeo masturbirati pred njom.

“Nisam znala što da radim, pa sam samo sjedila tamo”, kaže ona. “Željela sam otići – toliko sam željela otići. No, nisam mogla", rekla je.

“To me učinilo jako depresivnom i nisam htjela izlaziti na spojeve s drugim muškarcima jer sam ih se bojala", ispričala je Holiday kako je taj događaj utjecao na njezinu psihu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:13