BUSY PHILIPPS

GLUMICA PROGOVORILA O ODNOSIMA I DETALJIMA SA SNIMANJA HIT SERIJE 'Moje tijelo je producentima predstavljalo problem, a među glumcima je bilo svega'

 
Kerr Smith, Michelle Williams, James Van Der Beek, Katie Holmes, Joshua Jackson i Busy Phillips
 Profimedia, Visual movies

Tko se s kim družio, tko se kome sviđao, a tko koga nije podnosio u popularnoj seriji ‘Dawson’s Creek’, otkrila je glumica Busy Philipps u novoj knjizi ‘This Will Only Hurt a Little’. Ona je s ekipom provela dvije od šest sezona, a pridružila im se u petoj i priznala da dolazak u uigranu ekipu nakon četiri sezone serije nije lagan.

U memoarima piše o svom djetinjstvu, o angažmanu na seriji ‘Freaks and Geeks’, karijeri i privatnom životu… No, najzanimljiviji dijelovi knjige odnose se na period u kojem je glumila u seriji ‘Dawson’s Creek’ koja je proslavila i Katie Holmes, Jamesa Van Der Beeka i druge. Nije joj bilo lako priključiti se već afirmiranim imenima, a posebno opisuje kako su se prema njoj odnosili ljudi zaduženi za garderobu i šminku.

- U garderobi je zbilja bilo obeshrabrujuće. Žena je moje tijelo gledala sa skepsom. ‘Hm. Mislim da će s tobom biti trik naglasiti prsa i podići grudi, a možda da i noge pokažemo, a onda sakrijemo odavde dovde’, rekla je i pokazala sve ispod mojih grudi do koljena. Bila sam zbunjena. Za mene treba nekakav trik? Moje tijelo predstavlja problem? To nisam znala. Mislila sam da me žele onakvu kakvu jesam kad sam već dobila ulogu. Nisam znala da postoje dijelovi mene koje bi trebalo sakriti - napisala je Philipps.

Kad je došla u šminku, htjeli su sakriti apsolutno sve madeže koje ima na tijelu.

- Izgleda da se kući i producentima ne sviđa toliko madeža na tvojem tijelu pa ih sve moramo prekriti. Iskreno, nisam to nikad radila i čini mi se suludo - navodno joj je rekla vizažistica.

Međutim, muke s garderobom nisu samo tako nestale jer su je neprestano uspoređivali sa zvijezdom serije, Katie Holmes.

- Pomirila sam se s poniženjima na tjednoj bazi. Povlačili su me i uguravali u kostime, a pritom su me gledali s gađenjem. Garderobijerka je često bacala komentare kako ‘primjerice Katie može nositi baš sve’. I to zato što puno radi, obožava trčati i vježbati. Znala sam da to mene ide - napisala je Philipps.

Bilo je posve jasno da je Katie zvijezda, piše dalje. Prisjetila se scene u kojoj je napravila puno grešaka u svom monologu da bi joj redatelj rekao da je to užasno odradila, ali da nema veze jer će ionako odrezati scenu i prijeći na Katie. Tako se to radilo, kaže.

No, za kolegicu Katie Holmes Philipps kaže da je uvijek bila draga prema njoj, ali da se nije lako povezala s njom, prenosi Toofab. S druge strane, s Michelle Williams se odmah sprijateljila i njihovo prijateljstvo traje do danas. Ipak, ganeralno atmosfera na snimanju nije uvijek bila kolegijalna:

- Odmah mi je bilo jasno da ovo nije situacija kao sa serijom 'Freaks and Geeks' gdje su se svi neprestano družili. Možda je tako bilo na početku serije, ali do pete sezone, kad sam se ja pojavila, glavni glumci se nisu baš družili i među njima je bilo svega. Bilo je očito da se James Van Der Beek i Joshua Jackson uopće ne vole i dok su Katie i Michelle bile prijateljski raspoložene jedna prema drugoj, nisu bile bliske. Kerr Smith je recimo bio dobar sa svima.

Dodala je i da je Jackson bio ‘dobar dečko koji se htio svidjeti svima’, ali da bi voljela da je tada postojao termin 'mansplaining' (pametovanje svisoka, najčešće ženskoj osobi):

- Njegova sposobnost da razgovor pretvori u disertaciju bila je nevjerojtna.

Prisjetila se i snimanja scene seksa s Jacksonom. On je na set doveo svoju tadašnju djevojku. Nikad joj nije bilo ugodno snimati takve scene, otkrila je, a prisutnost djevojke joj nije nimalo olakšala.

- Zbog činjenice da je tamo bila cura od glumca, promatrala me i nabacivala bizarne komentare nakon svakog kadra, primjerice kako mora isprati usta Listerineom prije nego što ga ona opet poljubi, to je bilo strašno ponižavajuće. Osjećala sam se jako loše i posramljeno - priznala je glumica.

2018 American Music Awards.
09 Oct 2018, Image: 390509930, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency
Busy Philipps

Iznenadio ju je jednom prilikom i Van Der Beekov komentar dok su snimali epizodu za Dan zahvalnosti:

- ‘Vidiš? Ti si sretna. Tvoja je serija otkazana nakon prve sezone’, rekao mi je. Strašno me šokiralo njegovo neznanje i perspektiva, ostala sam bez riječi. Mislim, kako nije shvaćao da su oni svi sretnici? Rade petu sezonu hit serije! To im je promijenilo život!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:49