ZARA PHYTHIAN

Glumica optužena za seksualno zlostavljanje djevojčice postala čistačica u zatvoru: ‘Upisala je tečaj, koristit će joj‘

Zara je upisala tečaj čišćenja u nadi da će tako lakše pronaći posao kad joj istekne kazna

Zara Pythian i Victor Marke

 Instagram

Zvijezda Marvelova filma ‘Doctor Strange‘, Zara Phythian, koja je seksualno zlostavljala 13-godišnju djevojčicu navodno je postala čistačica u zatvoru u kojem služi svoju kaznu.

Zara je upisala tečaj čišćenja u nadi da će tako lakše pronaći posao kad joj istekne kazna. Filmska zvijezda ranije ove godine osuđena je na 8 godina zatvora, a proglašena je krivom za seksualno zlostavljanje tinejdžerice zajedno sa svojim suprugom Victorom Markeom. Zlostavljanje je trajalo tri godine, u razdoblju kada je tinejdžerica imala između 13 i 15 godina.

Phythian služi svoju zatvorsku kaznu u zatvoru Foston Hall u Derbyshireu. Među bivšim zatvorenicama zatvora su i Maxine Carr, prozvana ‘najomraženijom ženom u Britaniji‘ nakon što je dala alibi svome dečku Ianu Huntleyju, koji je ubio dvije 10-godišnje djevojčice, kao i Karen Matthews koja je lažirala otmicu vlastite kćeri.

Phythianin otac Andy, koji posjećuje svoju kćer dva puta mjesečno, rekao je za The Mirror: "Ona se iznenađujuće dobro nosi sa situacijom. Dali su joj da ide na tečaj čišćenja. Da ste to učinili u vanjskom svijetu, dobivanje certifikata koštalo bi vas 5000 funti. Odabrano je njih nekoliko kojima je dana prilika kako bi se pokazalo da cijene njihovo dobro ponašanje. Nadam se da će joj tečaj biti od koristi kad izađe."

image

Zara Phythian

Wj/Backgrid Uk/Profimedia

Phythianin suprug Marke (59) osuđen je na 14 godina zatvora zbog zlostavljanja iste žrtve i napada na drugu djevojku. Tako je par iz Nottinghamshirea proglašen krivim za 14 točaka optužnice za seksualne aktivnosti.

Sud je čuo da je ljubitelj borilačkih vještina i taekwondoa Marke tinejdžericu namazao rumom prije nego što ju je natjerao da izvrši seksualni čin. On i Phythian zlostavljali su djevojčicu ‘jednom ili dvaput mjesečno‘ u svome domu tijekom tri godine.

Tijekom izricanja presude za Markea, sudac je rekao da je Phythianina ‘devijantnost‘ oblikovana utjecajem koji je Marke imao na nju od ranog djetinjstva. Sudu je također rečeno da je zlostavljanje počelo nakon što je Phythian dala žrtvi piće i pitala je želi li ‘igrati izazov‘ s njezinim mužem. Marke je zatim sa školarkom imao spolni odnos 20-ak puta u različitim prilikama.

Glumičin otac je, međutim, uporan u tvrdnji da je suprug utjecao na njegovu kćer.

"Zara prihvaća svoju situaciju i samo pokušava činiti pravu stvar dok služi kaznu. Ima posao u teretani gdje trenira te drži satove joge i samoobrane. Novi zatvorenici koji je ne poznaju misle da radi u zatvoru, pa im mora objašnjavati da je i sama zatvorenica. Mislim da je to zbog pristojnog načina na koji razgovara i njezina obrazovanja", rekao je otac.

Otac je također otkrio da njegova kći planira dobiti diplomu iz sportskih znanosti dok je u zatvoru. Priznao je i da je u početku bila jako tužna, a zbog toga je stavljena i u izolaciju i to zbog ‘vlastite sigurnosti‘, no dodaje da je to stanje sada prestalo.

Podsjetimo, nakon izricanja presude, članovi Phythianine obitelji povikali su ‘Volimo te, Zara‘, na što je ona odgovorila: ‘Nevina sam, i ja vas volim‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 06:03